oaednews

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η υπουργική απόφαση για την έκδοση παραχωρητηρίων σε 12.000 δικαιούχους εργατικών κατοικιών τ

Δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η υπουργική απόφαση για την έκδοση παραχωρητηρίων σε 12.000 δικαιούχους εργατικών κατοικιών του ΟΕΚ, προκειμένου να τους μεταβιβαστεί η πλήρης κυριότητα, νομή και κατοχή των κατοικιών στις οποίες διαμένουν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «η απόφαση καθορίζει την ενιαία τιμή μονάδας παραχώρησης στους δικαιούχους κατοικιών των οικισμών του τέως ΟΕΚ και αφορά 150 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα με 12.000 κατοικίες, για τις οποίες εκκρεμούσε επί χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις από το 1978, η έκδοση παραχωρητηρίων.

ΑΣΕΠ: Προκήρυξη 1Ε/2017 για προσλήψεις στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων

 Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1Ε/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 7/15-02-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση, εννέα (9) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 2190/1994 ως ισχύει.

Προσληψεις στη διεύθυνση υγείας και ασφάλειας στην εργασία της ΔΕΗ

 Η ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ανά την επικράτεια), που εδρεύει στην Αθήνα (Αραχώβης 32) και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα 

Αρνητική η Γεροβασίλη στο αίτημα της ΚΕΔΕ για υπαγωγή των ΚΕΠ στους δήμους.

Σε σημερινή επιστολή της με την οποία απαντά σε σχετική απόφαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι σειρά διατάξεων του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου αποτέλεσαν «τη βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η βιωσιμότητα του θεσμού επί 14 έτη», ενώ με την παύση τους, που ζητούν οι εκπρόσωποι των αιρετών, ο θεσμός ουσιαστικά θα οδηγηθεί σε κατάργηση.

 «Αυτό δεν είναι αποδεκτό», τονίζει, ενώ ξεκαθαρίζει ότι στρατηγική του υπουργείου «είναι η μετάπτωση των ΚΕΠ από υπηρεσία διαμεσολάβησης στην υποβολή αιτήσεων σε υπηρεσία παροχής διοικητικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις αποτελεί στρατηγική». Για το σκοπό αυτό, αναφέρει η ίδια, έχει συσταθεί ομάδα εργασίας στην οποία συμμετέχουν στελέχη της διοικητικής και πολιτικής ιεραρχίας του υπουργείου καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ΚΕΠ με αντικείμενο το σχεδιασμό και την υλοποίηση των απαραίτητων δράσεων για τη μετάβαση των ΚΕΠ από τον κλασσικό τρόπο λειτουργίας σε αυτό της παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών. 

Απεργία σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου

Σε προκήρυξη κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ την Πέμπτη 23  Φεβρουαρίου 2017.


Ειδικότερα οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ προκηρύσσουν τις επόμενες ώρες 24ωρη απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ) την ερχόμενη Πέμπτη, με το επιβατικό κοινό να εξυπηρετείται από τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ του ΟΑΣΑ.

ο αριθμός των Δημοσίων Υπαλλήλων τον Δεκέμβριο - Τα στοιχεία

 “έκλεισε” η απογραφή του εργασιακού δυναμικού του Δημοσίου του 2017, με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία του Δεκεμβρίου, με τους συμβασιούχους, ΙΔΟΧ και ωρομισθίους, να καταγράφουν αύξηση.
Ειδικότερα,  
  • Σύνολο τακτικού προσωπικού (εκτός ΝΠΙΔ): 565.671 [ΔΕΚ. 2016] έναντι 565.622 [ΝΟΕ. 2016].
  • Σύνολο έκτακτου προσωπικού (εκτός ΝΠΙΔ): 68.972 [ΔΕΚ. 2016] έναντι 65.668 [ΝΟΕ. 2016].

Ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης

Ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε περίπου κατά ένα εκατομμύριο. Σε άλλοτε «κραταιούς» κλάδους της οικονομίας όπως οι κατασκευές, χάθηκαν οι 6 στις 10 θέσεις εργασίας. Τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στέρησαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Περίπου ο ένας στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα απασχολείται με «μπλοκάκι» -πάνω από 280.000 άτομα συνολικά ενώ η ημιαπασχόληση «τρέχει» με ρυθμό άνω του 50% την τελευταία 6ετία.
Τα μνημόνια, έφεραν τα πάνω-κάτω στην αγορά εργασίας.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας έκοψε την πίτα της σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στα  Χάνια του Πηλίου την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, με την συμμετοχή του Ταμείου Αλληλοβοηθείας.
Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά, υγεία, πολλές προσωπικές επιτυχίες και στον Οργανισμό που απασχολούμαστε να είναι αποδοτικός, σύγχρονος και πάντα κοντά στην κοινωνία.

Ευχαριστούμε θερμά τον φωτογράφο Αντζούρη Γαρύφαλλο