oaednews

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Στα 11 δισ. ευρώ οι ανείσπρακτες οφειλές επιχειρήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία

Στα 11 δισ. ευρώ ανέρχονται τα οφειλόμενα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ 437 είναι οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές άνω του ενός εκατ. ευρώ και εξ αυτών μόνον 21 έχουν κηρύξει πτώχευση.

32 θέσεις εργασίας στο Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αιγάλεω


Πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα δύο (32) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ / ΔΗ.ΚΕ.Κ.Π.Α.Α.» που εδρεύει στο Αιγάλεω.

50 θέσεις εργασίας στο Δήμο Γλυφάδας





Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πενήντα (50) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Γλυφάδας.

Δωρεάν χορήγηση 30.000 δελτίων θεάματος από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας


Δωρεάν χορήγηση 30.000 δελτίων θεάματος σε δικαιούχους παροχών του νομού Αττικής για την παρακολούθηση παραστάσεων θεάτρου και λοιπών καλλιτεχνικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 420.000 ευρώ για την παρακολούθηση παραστάσεων θεάτρου, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και λοιπών καλλιτεχνικών-πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Αυξάνεται η συμμετοχή του Δημοσίου στο πρόγραμμα "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα"

Αυξάνεται η συμμετοχή του δημοσίου στο πρόγραμμα "Νέα – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα" και μετατίθεται για την 1η Αυγούστου η έναρξη υποβολής αιτήσεων, ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξη

Ανεργία - ΣΟΚ στους νέους



Το γενικό ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στο 15,8% έναντι 11,9% τον αντίστοιχο περσινό μήνα και 16,2% τον Μάρτιο του 2011. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 786.459 άτομα

Άοπλοι απέναντι στην ανεργία



Παρά τη μικρή – εποχιακή – μείωση του ποσοστού της, η ανεργία αποτελεί αναμφισβήτητα την πλέον απεχθή συνέπεια της οικονομικής κρίσης. Τσακίζει ολόκληρες ζωές, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν οικογένειες, όσων έχουν πατήσει τα δεύτερα –άντα, ή βρίσκονται αρκετά, αλλά όχι τόσο, κοντά στη σύνταξη.