oaednews

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

"Κόψτε το δούλεμα στους άνεργους νέους"



Η απάντηση ενός αναγνώστη στο προηγούμενο άρθρο μας
Το φαρμακερό σχόλιο του 'Νοών Νοείτω' στο άρθρο της στήλης Ατενίστας ή Μιζερίστας έχει υπέρ του το δραματικό γεγονός ότι 3 στους 4 νέους δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Η σκληρή κριτική του έχει δίκιο και σε τούτο: όλοι σχεδόν όσοι ήθελαν χθες να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, σήμερα 'σπρωχνονται' να γίνουν επιχειρηματίες. Διαβάστε το σχόλιο, έστω για να οπλιστείτε με περισσότερο κουράγιο όσοι είστε ακόμα συγκρατημένα αισιόδοξοι απέναντι στη κρίση που βαθαίνει και σκληραίνει.
 

Γνωρίστε την πόλη μας! ΔΩΡΕΑΝ ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους & γειτονιές της Αθήνας για όλο τον Απρίλιο!


Γνωρίστε την πόλη μας! ΔΩΡΕΑΝ ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους & γειτονιές της Αθήνας για όλο τον Απρίλιο!
Τον Απρίλιο η επιμορφωτική βόλτα στον πολιτιστικό πλούτο και στις ομορφιές της πόλης μας συνεχίζεται, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, μέσα από το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών.
Ευχαριστούμε θερμά τις ξεναγούς για την εθελοντική προσφορά τους.

στην Πορτογαλία οι δικαστές τόλμησαν

Νάρκη σε μέτρα λιτότητας του φετινού προϋπολογισμού έβαλε η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πορτογαλίας. Απέρριψε τα 4 από τα 9 μέτρα λιτότητας.

Δεν αυξήθηκαν οι προσλήψεις, μειώθηκαν οι απολύσεις

Τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι αντιστρέφεται το κλίμα στον τομέα της απασχόλησης διαψεύδει ο o διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, Σταύρος Γαβρόγλου. Σχολιάζοντας στο tvxs.gr τα στοιχεία που κατέγραψε το σύστημα «Εργάνη»,

Και νέο κούρεμα στο εφάπαξ

Κι άλλες ανατροπές έρχονται στο εφάπαξ 1,5 εκατομμυρίου ασφαλισμένων που ακόμα δεν γνωρίζουν πώς θα γίνει ο υπολογισμός του βοηθήματος από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά.

Πουλάει το τρακτέρ για λίγα φάρμακα

Η οικονομική κατάσταση έχει οδηγήσει αρκετούς συμπολίτες στην απόγνωση καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στα πάγια έξοδά τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ηλικιωμένου από τα Σιτόμενα του δήμου Αγρινίου που αναγκάζεται να πωλήσει το τρακτέρ του προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Λασιθίου στον ΟΑΕΔ Αγίου Νικολάου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πραγματοποίησε χθές από τις 9 το πρωί ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Λασιθίου στον ΟΑΕΔ στον Άγιο Νικόλαο, με αφορμή τα τεκταινόμενα στον κλάδο του τουρισμού και τις απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Όλες οι αλλαγές στον κατώτατο μισθό

Με νόμο που θα φέρνει για ψήφιση στη Βουλή κάθε Δεκέμβριο ο υπουργός Εργασίας -ύστερα από εξάμηνη μελέτη και διαβούλευση με επιστημονικούς φορείς, κοινωνικούς εταίρους άλλους παράγοντες της αγοράς, υπό το ΚΕΠΕ και τον ΟΜΕΔ αντίστοιχα- θα καθορίζεται ο ελάχιστος, για κάθε εργαζόμενο, νομοθετημένος κατώτατος μισθός και το ημερομίσθιο.

Το Νεο ΔΣ της ΕΥ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ


Στις 05-04-2013 ημέρα Παρασκευή  και ώρα 12:00 συνήλθε στο γραφείο του Συλλόγου μας  μετά από πρόσκληση του πλειονοψηφήσαντα συμβούλου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προήρθε απ τις εκλογές της 29-03-2013 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης :

Η απομυθοποίηση της εργασίας στην Γερμανία

Δημοσιεύματα του Τύπου επιχειρούν να αποκαταστήσουν την εικόνα της Γερμανίας και προβάλουν ότι σε αντίθεση με τη Βρετανία που περιορίζει την εισροή μεταναστών, η Γερμανία προσπαθεί να προσελκύσει καταρτισμένους εργάτες από την πληγείσα περιοχή του Ευρωπαϊκού Νότου, μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του Βελγίου ότι θα καταθέσει στην Κομισιόν καταγγελία για αθέμιτο ανταγωνισμό, στα εργασιακά θέματα από την πλευρά της Γερμανίας.

Από τις 462 βιομηχανίες στην Ελλάδα του 2.000 έμειναν μόνο 62!

Προ ημερών πραγματοποιήθηκε ραντεβού μεταξύ των εκπροσώπων των βιομηχανιών που είναι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας και προμηθεύονται ρεύμα στη μέση τάση και της ΔΕΗ, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα των τιμολογίων.

H απίστευτη ταμπέλα που κρέμασε καταστηματάρχης σε απόγνωση

Η κρίση έχει οδηγήσει στην απελπισία τους καταστηματάρχες που βλέπουν τα μαγαζιά τους άδεια και τα χρέη να τρέχουν. Ο συγκεκριμένος καταστηματάρχης στην Ανω Τούμπα βρήκε έναν παράδοξο τρόπο για να δελεάσει τους πελάτες.

9 εργασίες που δε θα υπάρχουν σε λίγα χρόνια

Αμερικανική έρευνα καταγράφει τους 9 τομείς που αναμένεται να έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θέσεις εργασίας μέχρι το 2020.