oaednews

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ                                                                           ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.                                                           24 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες/οι,
Ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ο νέος χρόνος να μας έχει ενωμένους στους κοινωνικούς αγώνες με υγεία προσωπική και οικογενειακή ευτυχία!
              Πριν  λίγες μέρες εκδόθηκε ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ο.Α.Ε.Δ.. Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Λ. ενημέρωσε για όλο το πλαίσιο ενεργειών του κλάδου που έγιναν προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι των συνεδρίων και των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων της Ο.Ε.Λ.. Γνωρίζουμε όλοι μας ότι ο κλάδος υπέστη στρατηγική ήττα το 2006 με την κατάργηση των Τ.Ε.Ε. Α΄ και Β΄ κύκλου και τη θεσμοθέτηση των ΕΠΑ.Σ.. Το ίδιο συνέβη και το 2013 με την ψήφιση του νόμου 4186 και τη θεσμοθέτηση της καθολικής μαθητείας και των Σ.Ε.Κ.. Ο νόμος αυτός προσδιόριζε άλλη αποστολή και καθήκοντα για τις εκπαιδευτικές δομές του Ο.Α.Ε.Δ. μετά την κατάργηση των ΕΠΑ.Σ.. Με δεδομένη την αποτυχία των Σ.Ε.Κ. μετέφερε την όποια τεχνογνωσία της Μαθητείας στην υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη της Μαθητείας της Δ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ.. Έτσι ο Ο.Α.Ε.Δ. πορεύονταν χωρίς εκπαιδευτικές δομές μαθητείας και σε ένα νέο πλαίσιο όπου οι βασικές αρχές και αξίες της μαθητείας θα «γράφονταν σε λευκή σελίδα» σύμφωνα με τις απόψεις τα μέτρα και τα σταθμά του Υπουργείου Παιδείας.
Μπροστά σε αυτά τα ενδεχόμενα ο κλάδος έδωσε μάχη και τα σχολικά έτη 2014-2015 και 2015-2016 και πέτυχε να παρατείνει τη λειτουργία των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. μέχρι το 2017. Η λύση αυτή ήταν και είναι προσωρινή. Επιχειρήσαμε να αναδείξουμε με κάθε τρόπο το ρόλο της Μαθητείας και τις ανάγκες της κοινωνίας που εκπληρεί  στο πλαίσιο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Ενημερώσαμε με επιχειρήματα και θέσεις τη Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. , το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Παιδείας για τις αποφάσεις των συνεδρίων μας και αναδείξαμε τη σημασία του θεσμού της Μαθητείας με την  εκπαιδευτική και κοινωνική του υπόσταση εντός του κύκλου της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα έγιναν σημαντικές προσπάθειες από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που μετείχαν στις επιτροπές του RE-ENGINNERING του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Ο.Α.Ε.Δ. , προκειμένου να αναβαθμιστεί και να μεταρρυθμιστεί ο θεσμός και να αποκτήσει το κύρος και την υπόσταση που του αναλογεί στην δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση. Αντισταθήκαμε σε επιλογές αλλοίωσης και μετάλλαξης του θεσμού , όταν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν κινήσεις μεταφοράς των εκπαιδευτικών δομών από τον Ο.Α.Ε.Δ. στο Υπουργείο Παιδείας με τις παραιτήσεις των στελεχών από θέσεις ευθύνης που τέθηκαν στη διάθεση της Ομοσπονδίας. Ενημερώσαμε και ενημερώνουμε την κοινωνία , τους κοινωνικούς εταίρους , τις επιχειρήσεις που συνεργαζόμαστε , την Αυτοδιοίκηση.

"Φτάσε όπου δεν μπορείς" Ημερολόγιο Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ 2016

Το νέο ημερολόγιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, μοιράστηκε σήμερα στη Διοίκηση, μαζί με λαμπερά χαμόγελα και χριστουγεννιάτικα κάλαντα! Τις επόμενες ημέρες το ημερολόγια και οι ευχές θα φτάσουν σε όλη τη Ελλάδα, σε όλες τις υπηρεσίες του Οργανισμού.