oaednews

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Πλαφόν για τις υπερωρίες στο Δημόσιο

Πλαφόν υπερωριών 120 ωρών ανά εξάμηνο για δημοσίους υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, το οποίο μπορεί να διευρυνθεί στις 150 ώρες ανά άτομο με την προϋπόθεση ότι σε ετήσια βάση δεν θα ξεπερνούν τις 240 ώρες θέτει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4261/2014.
Επί της ουσίας με τη εγκύκλιο δίνεται η δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης των υπερωριών σε εξαμηνιαία βάση καθώς το προηγούμενο καθεστώς με το πλαφόν των 20 ωρών ανά μήνα δημιουργούσε τον κίνδυνο ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι να μην αμειφθούν για την έξτρα εργασία τους.

«Προσεχώς, Βουλγάρα!..»

 Σε αυτές τις Ευρωεκλογές στείλαμε ως χώρα στο Στρασβούργο δύο ναζί εκπροσώπους. Ευτυχώς, μια Κούνεβα μετρά όσο δύο ντουζίνες «ντούκια» με παραφουσκωμένα κρέατα και ξεφούσκωτα μυαλά. Η «ξένη», η «Βουλγάρα», η «παστρικιά» έσωσε, τρόπον τινά, την εθνική μας τιμή, κάτι για το οποίο την ευγνωμονούμε ακόμα κι όσοι κρατάμε αποστάσεις από τέτοιες πομπώδεις ρητορείες. Πηγή: www.lifo.gr
Magnify Image

Ήταν 22 Δεκεμβρίου του 2008, ενός ιδιαίτερα ταραγμένου και «δίσεκτου» μήνα αφού στις αρχές του είχε δολοφονηθεί από αστυνομικό στα Εξάρχεια ο μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος όταν η σημερινή Ευρωβουλευτής δεχόταν μια ποταπή εγκληματική επίθεση με βιτριόλι από αγνώστους καθώς επέστρεφε σπίτι της από τη δουλειά εξαιτίας της «ενοχλητικής» συνδικαλιστικής της δράσης. Είχαν προηγηθεί πολλές ανώνυμες απειλές κατά της ζωής της. Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύτηκε για μήνες, παρά όμως τις προσπάθειες των γιατρών έμεινε σχεδόν τυφλή από το ένα μάτι και με προβλήματα σε κάποια εσωτερικά όργανα καθώς και στην ομιλία. «Είδα τους δράστες!..»,

ΣτΕ: Αυτομάτως σε αργία όσοι δημόσιοι υπάλληλοι διαπράττουν πειθαρχικό παράπτωμα

Συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) είναι η ισχύουσα διάταξη του Υπαλληλικού Κώδικα που προβλέπει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που διαπράττουν πειθαρχικό παράπτωμα θα τίθενται αυτομάτως σε αργία (αυτοδίκαιη θέση σε αργία), έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ).

Στουρνάρας: Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται με... μπόνους!

Ο υπουργός Οικονομικών ονειρεύεται μια Ελλάδα χωρίς βασικούς μισθούς, αλλά με επιδόματα πείνας – Αδιευκρίνιστο ποιος θα αξιολογεί τους υπαλλήλους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Ο.Α.Ε.Δ.
                                                                                                26 Μαΐου 2014


Συναδέλφισσες/οι ,
            Ενημερωθήκαμε από τους συναδέλφους της συνδικαλιστικής κίνησης εκπαιδευτικών «Αταξία» Εκπαιδευτικών Σχολών Ο.Α.Ε.Δ. , ότι διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση εναντίον του συναδέλφου Παναγιώτη Πανογιώργου της ΕΠΑ.Σ. Αγρινίου. Πρόκειται για ανακοίνωση της παράταξης  που κοινοποίησε από το προσωπικό του email σχετικά με την λειτουργία των σχολείων μας.
            Η «επίμαχη» έκφραση για την οποία κλίθηκε ο συνάδελφος να «δώσει εξηγήσεις» σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο για την άσκηση έναρξης πειθαρχικής διαδικασίας. Οι πολιτικές εκτιμήσεις ακόμα κι αν έχουν σκωπτικό χαρακτήρα -σε περίοδο αποκριάς- δεν «διώκονται».