oaednews

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Το κόστος της υποταγής

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λοιπόν. Ε, τελικά, η κυβέρνηση θα διαλέξει το ρέμα: θα κάνει πίσω σε ό,τι απαιτεί η τρόικα, η οποία υπενθυμίζει στην Αθήνα ότι έχει ήδη υπογράψει και νομοθετήσει τα ζητούμενα και τώρα απλώς απαιτείται συμμόρφωση και εφαρμογή.
Η κυβέρνηση ασφυκτιά: είναι η ασφυξία της αυταπάτης,

Η γενιά της ευδαιμονίας και του πλιάτσικου δεν μπορεί να αντισταθεί

Ανήκω στη γενιά της ευδαιμονίας. Της πρώτης γενιάς Ελλήνων που έζησαν ευδαίμονες. Μοιραία ευδαίμονες αλλά ευδαίμονες.

Στοιχεία-σοκ για την αγορά εργασίας

Χαρακτηριστική μείωση των μισθών και πλήθος μορφών ελαστικής εργασίας παρατηρούνται την τελευταία διετία στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Όπως προκύπτει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 κατατέθηκαν στις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ

Τι δουλειά κάνεις?

Τι δουλειά κάνεις ??? 

Λουκέτο σε 100.000 επιχειρήσεις μέσα σε 2,5 χρόνια



Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ζητά με επιστολή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ). 

Εργαζόμενοι ΚΕΠ: Τζάμπα χρήματα για την «Αριάδνη»

Την αντίθεση τους με το σχέδιο «Αριάδνη» εκφράζουν οι εργαζόμενοι των Kέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Μια διαδικασία που δόθηκε από τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση στους συμβολαιογράφους και που όπως σημειώνουν έχει κόστος, διαιωνίζει τη γραφειοκρατία και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Πρώτα η μήνυση και μετά οι ρακές


Μια ελληνογερμανική αντιπαράθεση κατέληξε σε γλέντι με μπόλικη κρητική τσικουδιά. Δημοσιογράφος του περιοδικού Spiegel βρέθηκε στην Κρήτη για να δικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από δημοσίευμα του σχετικά τον τρόπου που οι Κρητικοί κτηνοτρόφοι λαμβάνουν επιδοτήσεις.

Ψάχνουν ποιοι υπάλληλοι θα φύγουν











Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμίσης «τρέχει» για να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την αποδέσμευση υπαλλήλων μέσα στο 2012. Υποδείχθηκαν συγκεκριμένες κατηγορίες αλλά δεν είναι βέβαιο εάν ο χρόνος επαρκεί.

Διαμαρτυρία ιερέων!!!!!


Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.) πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή 21 Οκτωβρίου πορεία διαμαρτυρίας στο Πεδίον του  Άρεως (3 το μεσημέρι).

Προδημοσίευση Προκήρυξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων στο πλαίσιο των Π.Ε.Π. του Ε.Σ.Π.Α.

Η παρούσα προδημοσίευση αφορά την προκήρυξη δράσης, από το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την ενίσχυση Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Μεταποίησης, του Τουρισμού, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 για την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων με σκοπό την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Διαδικασίες Ίδρυσης-Σύστασης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ.)

Με τον ν. 4019/2011 (ΦΕΚ Α΄216) θεσπίστηκε νέα νομική μορφή, η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) ως φορέας της Κοινωνικής Οικονομίας.
Κοινωνική Οικονομία είναι το σύνολο των οικονομικών, επιχειρηματικών, παραγωγικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αναλαμβάνονται από νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων, των οποίων ο καταστατικός σκοπός είναι η επιδίωξη του συλλογικού οφέλους και η εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων.

Διαδικασίες Σύστασης Ι.Κ.Ε. Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας

Με τον ν. 4072/2012 (ΦΕΚ Α' 86) (Μέρος Δεύτερο - άρθρα 43-120) θεσπίστηκε νέα εταιρική μορφή, η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία (ΙΚΕ). Ακολουθούν κάποιες βασικές πληροφορίες για τον νέο αυτό εταιρικό τύπο καθώς και πληροφορίες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για τη σύστασή της.

Rotterdam: Υποχρεωτική ''εργασία'' για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας

Η είδηση που μας έρχεται από την Ολλανδία προξενεί τουλάχιστον έκπληξη. Οι μακροχρόνια άνεργοι στο Rotterdam κατοχυρώνουν δικαίωμα επιδόματος ανεργίας αλλά υποχρεούνται να παρακολουθήσουν ένα μικτό εβδομαδιαίο πρόγραμμα 20 ωρών στο οποίο πέρα από τα επιμορφωτικά σεμινάρια συμπεριλαμβάνονται και 8 ώρες υποχρεωτικής εργασίας ως οδοκαθαριστές του δήμου.

Εκτός προγράμματος «Κατ’ οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» άτομα με αναπηρία!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16.10.2012

Εκτός προγράμματος «Κατ’ οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» άτομα με αναπηρία!
Στον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση απευθύνεται με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ για το Πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων», το οποίο θα αντικαταστήσει το «Βοήθεια στο Σπίτι», και αφήνει εκτός μια τεράστια μερίδα των ατόμων με αναπηρία!

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ»



Ένα νέο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Στόχος του προγράμματος αποτελεί η αντιμετώπιση της φτώχειας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για άνεργους νέους έως 30 ετών. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Η γαλλική Disneyland ψάχνει προσωπικό από την Ελλάδα

Ονειρευτήκατε ποτέ να πιάσετε δουλειά σε ένα πραγματικά «φανταστικό» μέρος, όπου τα πάντα θα είναι φωτεινά και πολύχρωμα και οι συνάδελφοί σας θα είναι ο Μίκι, ο Γκούφι και ο Ντόναλντ, ενώ ταυτόχρονα θα πληρώνεστε αδρά για αυτό; Την ευκαιρία αυτή σας δίνει η γαλλική Disneyland, αφού ζητεί υπαλλήλους από την Ελλάδα για να εργαστούν στις εγκαταστάσεις της.

Χρυσή Αυγή: Η Κου Κλουξ Κλαν μάς αναγνωρίζει ως ομόαιμο κόμμα



«Ποιος είπε ότι τα θεσμικά όργανα των Η.Π.Α δεν ασχολούνται με τα Ελληνικά κόμματα; Η οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν, σύμφυτη με την Αμερικανική Πολιτεία, αναγνωρίζει την Χ.Α ως ομόαιμη οργάνωση». Αυτή ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής στο γεγονός ότι εδώ και λίγες ημέρες -και με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Χ.Α στη Νέα Υόρκη- η Κου Κλουξ Κλαν φιλοξενεί το ελληνικό κόμμα στις ιστοσελίδες της.

Απαιτούν τουλάχιστον 3.000 αποχωρήσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους


Αυστηρό χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του χρόνου ζητούν πλέον οι ελεγκτές της τρόικας, οι οποίοι κατά τη χθεσινή ωριαία συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη ξεκαθάρισαν ότι πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πόσοι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο, από ποιες υπηρεσίες αλλά και πότε θα σταματήσουν να εργάζονται.

Ανένδοτος ο Τόμσεν. Δίωρη διακοπή στις συζητήσεις τρόικας - Βρούτση


Σε νέο θρίλερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση για τις εργασιακές αλλαγές με την τρόικα. Οι συζητήσεις του υπουργού Εργασίας με τους πιστωτές, που ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, διεκόπησαν γύρω στις 12.30 καθώς ο κ. Τόμσεν, που εμφανίζεται άκαμπτος, ζήτησε να έχει προηγουμένως επικοινωνία με την προϊσταμένη του, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου να επανακαθορίσει τη στάση του.