oaednews

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Εκπαίδευση 500.000 προγραμματιστών

Μια δυναμική πρωτοβουλία έρχεται να αντιμετωπίσει την ανεργία, κυρίως των νέων, μέσω της εκπαίδευσής τους και της καλλιέργειας ψηφιακών δεξιοτήτων υψηλού επιπέδου. Στην Ελλάδα της μεγάλης ανεργίας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθημερινά αυξάνονται οι κενές θέσεις εργασίας προγραμματιστών επειδή οι ανάγκες για νέους προγραμματιστές δεν καλύπτονται πλήρως από τα παραδοσιακά εκπαιδευτικά συστήματα.

Τα επιδόματα ΟΑΕΔ στα οποία δόθηκε παράταση στον τρόπο υποβολής

Όπως είναι ήδη γνωστό, προκειµένου για την ταχύτερη και αµεσότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, από την 04.01.2016 τέθηκε σε εφαρµογή η παροχή µιας σειράς υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, µέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της ∆ιαδικτυακής Πύλης και των ΚΕΠ. Παράλληλα, διατηρήθηκε η εναλλακτική υποβολής αιτήσεων µέσω των Υπηρεσιών του Οργανισµού (ΚΠΑ2) για λόγους προσαρµογής στις νέες ηλεκτρονικές διαδικασίες, µε προβλεπόµενη ηµεροµηνία λήξης αυτής την 30.06.2016.
Παρ’ όλα αυτά καθώς υφίστανται ακόµη, τόσο προβλήµατα εξοικείωσης των πολιτών µε τις νέες ηλεκτρονικές διαδικασίες, όσο και ζητήµατα τεχνικής φύσης, η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων µέσω των Υπηρεσιών του Οργανισµού (ΚΠΑ2) παρατείνεται µέχρι την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ενός έτους στις συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών

O Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των συμβασιούχων καθαριστριών δημόσιων σχολείων και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Οι εργαζόμενες έθεσαν στον Υπουργό, την αβεβαιότητα που τους προκαλεί το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεών τους, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης εκ μέρους του Πρωθυπουργού στο 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Στο 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ. παρευρέθηκε τη Πέμπτη 30 Ιουνίου  ο βουλευτής ΣΥΙΖΑ Ν. Ηρακλείου, Βαρδάκης Σωκράτης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.


Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό στο 33ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ και μεταξύ άλλων τόνισε: