oaednews

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Όνειρα «χαμένα» στις λίστες του ΟΑΕΔ


-«Οι δύο επιλογές είναι είτε να “χτίσεις” κάτι στην επαρχία, είτε η αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό…», επισημαίνουν εκείνοι που βιώνουν την ανεργία στην καθημερινότητά τους.
Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Θύματα παραπληροφόρησης αναζήτησης εργασίας

Η δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, έκανε λόγο σήμερα για περιστατικά παραπληροφόρησης που αφορούν σε υποτιθέμενες θέσεις εργασίας στο δήμο. Επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα ο δήμος γίνεται δέκτης πολλών αιτημάτων από πολίτες που προσέρχονται στις υπηρεσίες του ζητώντας να υποβάλουν αιτήσεις για την πρόσληψή τους σε θέσεις εργασίας που υποτίθεται ότι προκηρύσσονται από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα. 

9.500 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Σε 9.502 ανέρχεται ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Από αυτούς, οι 7.545 παραιτήθηκαν. Οι αποχωρήσεις ξεκίνησαν την 6η Οκτωβρίου 2011, ημερομηνία κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του νόμου 4024/2011 (εργασιακή εφεδρεία, αυτοδίκαιη απόλυση και προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα) και ολοκληρώθηκαν την 27η Νοεμβρίου 2011, ημέρα μέχρι την οποία

ΟΑΕΔ: Αναπροσαρμογή του ποσού της τακτικής επιδότησης ανεργίας


       
         Το βασικό ημερήσιο ποσό της τακτικής επιδότησης ανεργίας διαμορφώνεται στα 14,4€ από τις 12 Μαρτίου 2012 και το βασικό μηνιαίο επίδομα στα 360 €.
         Τα νέα ποσά επιδότησης ανεργίας ισχύουν τόσο για τους ήδη επιδοτούμενους ανέργους όσο και για τους νέους δικαιούχους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΟΑΕΔ



   Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ ενημερώνει ότι, λόγω της μετάβασης από το παλαιό στο νέο σύστημα επικοινωνίας και παρουσίας των ανέργων και της καταβολής των επιδομάτων, χωρίς να απαιτείται η φυσική  παρουσία του ανέργου, παρουσιάσθηκαν τεχνικά προβλήματα σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί καθυστέρηση πληρωμής στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ;


Στην Ελβετία, μετά από πρόταση ενός εργατικού σωματείου, διεξήχθη χθες δημοψήφισμα για την αύξηση των ημερών αδείας των εργαζομένων από τέσσερις σε έξι εβδομάδες.

Σύμφωνα με το BBC, τα 2/3 των ψηφοφόρων ψήφισαν

Εκδήλωση στη μνήμη του Απόστολου(Λάκη) Σάντα

 Δευτέρα 12.3, από τις 5 έως τις 8μ.μ., Αμφιθέατρο Δρακόπουλου, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30). Είσοδος ελεύθερη.
 
Θεωρώντας την επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρώπης ως επίθεση ενάντια στη μνήμη, την ιστορία και τον πολιτισμό τους, για το θέμα θα συζητήσουν οι Αντ. Βολανάκης, Β. Καραποστόλης, Γ. Μαστροδήμος, Κ. Πουλοπούλου, Π. Ρηγοπούλου, Μ. Ρήγου, Αλ. Σάντα, Αρ. Συγγελάκης και ο Μαν. Γλέζος. Χαιρετίζει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης. Συντονίζει ο Γ. Μανιάτης.

ΟΡΙΣΤΙΚΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΕΚ-ΟΕΕ


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 49
 9 Μαρτίου 2012
ΠΡΑΞΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 Πράξη 9 της 8.3.2012Ορισμός μελών της προβλεπόμενης στο άρθρο 1 της7/28−2−2012 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου προσωρινής ενιαίας Διοικούσας Επιτροπής και ρύθμιση άλλων θεμάτων. 
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δύσκολη η συγχώνευση ΟΕΚ και ΟΕΕ στον ΟΑΕΔ


Στις 29 Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως(ΦΕΚ) η συγχώνευση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στον ΟΑΕΔ.

Σε ισχύ από σήμερα η μείωση κατά 22% του επιδόματος ανεργίας

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα, 12 Μαρτίου, η μείωση κατά 22% του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.