oaednews

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Νεο Προγραμμα 17000 θέσεων ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τους προσωρινούς πίνακες ανέργων όσων επιλέχτηκαν και όςων απορρίφθηκαν από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015 σχετικά με την κάλυψη 2.417 θέσεων .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

 
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας του Δημοσίου «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», που είχαν τεθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, επέστρεψαν στην εργασία τους μετά την ψήφιση του Νόμου 4325/2015 (νόμος Κατρούγκαλου), όμως αυτό δεν ισχύει για όλους. Ένας μόνο εργαζόμενος μένει εκτός και δεν είναι άλλος από τον πρώην πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της εταιρείας, συνάδελφο Σάκη Παπαδόπουλο.
Στις 29 Δεκεμβρίου 2011, τέθηκαν σε εργασιακή εφεδρεία συνολικά 57 εργαζόμενοι της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.». Ανάμεσά τους και ο Σάκης Παπαδόπουλος. Δύο μήνες μετά, όμως, αποφασίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση η εξαίρεση 27 εργαζομένων από το καθεστώς της εφεδρείας και η επιστροφή στα καθήκοντά τους.

ΟΑΕΔ: Πληρωμή για το voucher αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ .



.ΟΑΕΔ πληρωμή ωφελούμενων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Επιταγή Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ» ΑΠΟΦΑΣΗ 1921/46/04.08.2015.

Υπ. Εργασίας: Πρόγραμμα ενίσχυσης 4.000 απολυμένων .




Σε εφαρμογή τίθεται το πρόγραμμα ενίσχυσης 4.000 απολυμένων από 62 συνολικά επιχειρήσεις του κλάδου των Μέσων Ενημέρωσης, των εταιριών Sprider Stores Α.Ε και Οδυσσεύς Φωκάς.

Έρευνα σοκ της ΓΣΕΕ -Δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων

Ρεπορτάζ Αργυρώ Μαυρούλη
Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφουν τις συνέπειες των πολιτικών λιτότηταςπου εφαρμόστηκαν την τελευταία πενταετία στην χώρα μας οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΓΣΕΕ σε έκθεση τους, ενώ την ίδια στιγμή κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις περαιτέρω επιπτώσεις που θα έχει το νέο μνημόνιο.

Ουρές από τα αξημέρωτα στον ΟΑΕΔ! - Εκατοντάδες άνεργοι για το "μαγικό" χαρτάκι

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν έξω από αρκετά υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ, από τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης, καθώς δεκάδες άνεργοι έσπευσαν ν' ανανεώσουν τις κάρτες ανεργίας, ενώ όσοι έμειναν πρόσφατα χωρίς δουλειά καλούνται να βγάλουν νέα κάρτα.