oaednews

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησε το νέο δίκτυο δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη του Employment Services Network Public (Νέο δίκτυο δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης) , μια νέα δομή συνεργασίας, που θα βοηθήσει τα κράτη μέλη να συντονίσουν περαιτέρω τις πολιτικές και τις δράσεις τους κατά της ανεργίας και την ενίσχυση του ευρωπαϊκού πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης.

Η αναβάθμιση της στήριξης που παρέχεται από τις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης των κρατών μελών για τους νέους είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πρακτική εφαρμογή της Εγγύησης για τη Νεολαία, ενα φιλόδοξο π΄ρογραμμα μεταρρύθμισης σε επίπεδο ΕΕ με σκοπό να βοηθήσει όλους τους άνεργους κάτω των 25 ετών να βρουν εργασία .

Το νέο ΕΣΠΑ, στον πηγαιμό για την Ιθάκη


Συντάχθηκε απο τον/την Παναγιώτης Καρκατσούλης on .
ESPA GOTΕπί δεκαετίες, τα κοινοτικά κονδύλια είχαν μια κοινή μοίρα:  Έπρεπε να «απορροφηθούν». Το ερώτημα «για ποιό σκοπό;» δεχόταν απάντηση ανάλογα με το μέγεθος της κυβερνητικής προπαγάνδας. Άλλοτε, μέσω αυτών, η Ελλάδα «άλλαζε» κι άλλοτε «εκσυγχρονιζόταν». Εν τω μεταξύ, πολλά έργα επαναλαμβάνονταν από ΚΠΣ σε ΚΠΣ χωρίς, ωστόσο, να ενδιαφέρεται κανείς πέραν του στενού πυρήνα των επενδεδυμένων συμφερόντων στις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις: Ο «φάκελος του ασθενούς», για παράδειγμα, προκηρύσσεται- και υλοποιείται- επί τρία συνεχόμενα ΚΠΣ αλλά ακόμη δεν τον συναντάμε στα νοσοκομεία που πάμε...
Αυτή τη φορά, η (συγ-)κυβέρνηση αποφάσισε να απαντήσει δυναμικά στην σπατάλη, την ανοργανωσιά και- κυρίως- στην ιδιοτελή εκμετάλλευση των κοινοτικών –και εθνικών- πόρων. Ο τρόπος που σκέφτηκε να το κάνει ήταν «κλασικός»: