oaednews

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Δημόσια Διοίκηση με... ιδιωτικό μάνατζμεντ!

Ένα Δημόσιο με... ιδιωτικό μάνατζμεντ, έχει ως στόχο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μπορεί οι επικείμενες απολύσεις υπαλλήλων, όπως ήταν φυσικό, να μονοπώλησαν το ενδιαφέρον ωστόσο, μέσω των ριζικών ανατροπών που σχεδιάζονται στην κρατική μηχανή έρχονται ουσιαστικές αλλαγές, τόσο στην νοοτροπία, όσο και τη λειτουργία του κράτους, εισάγοντας για τους φορείς στοιχεία οργάνωσης ιδιωτικής επιχείρησης.

Άνεργοι στη... βιτρίνα!

Αλλοι περιμένουν στην ουρά και άλλοι μπήκαν στη βιτρίνα. Ενα πρωτότυπο, αν και ακραίο, τρόπο βρήκαν οι άνεργοι στη Δανία για να... προμοτάρουν εαυτούς και να επιδείξουν... live τα προσόντα τους.

Να φτιάξουμε το κόμμα των ανέργων

Χρονια πολλα και συγχαρητηρια για τη δημιουργια της γωνιας αυτης στο διαδυκτιο που αγγιζει το μεγαλυτερο και πραγματικο προβλημα αυτης της χωρας.

Ανεργος στην Αθήνα ο Πολωνός υδραυλικός



Η οικονομία δεν κατάλαβε τίποτα από το άνοιγμα των επαγγελμάτων

Του Βασίλη Γεώργα

getFile (8)Ο περιβόητος Πολωνός υδραυλικός ήρθε στην Αθήνα αλλά ούτε δουλειά βρήκε να κάνει ούτε τις τιμές στην αγορά κατάφερε να ρίξει.

Οριζόντιες περικοπές μισθών σε 1.000.000 εργαζομένους

Οι κοινωνικοί εταίροι δεν τα βρήκαν ούτε χθες. ΣΕΒ, Αυτόνομη Παρέμβαση και ΔΑΣ απείχαν. Από 15 Μαΐου καταργούνται η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και άλλες 49 Κλαδικές





Νέος ψάχνει δουλειά με… 2,5 ευρώ/ώρα


Ενας στους τρεις Ελληνες είναι άνεργος. Δραματική η κατάσταση στις ηλικίες έως 25 ετών με την ανεργία στο 64,2%




anergia

Πληγή που πυορροεί αποδείχθηκε η ανεργία των νέων έως 25 ετών που έσπασε κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη και εξακοντίστηκε στο 64,2%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τον Φεβρουάριο του 2013 η ανεργία ανήλθε στο 27% ή σε 1.320.189 ανέργους. Μέσα σε έναν χρόνο προστέθηκαν 245.021 άνεργοι (22,8%)!

Τελεσίγραφο με 86.000 φύλλα επιστράτευσης καθηγητών


Συνεδριάζουν ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ τη Δευτέρα για την απεργία - Εκτακτη σύσκεψη ΟΛΜΕ

Πανικόβλητη τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις η κυβέρνηση για τυχόν θετική απόφαση των ΕΛΜΕ στην εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία στις πανελλαδικές. Έκτακτο άτυπο ΔΣ της ΟΛΜΕ σε εξέλιξη. Το υπ. Παιδείας, ξεκινά διαδικασίες αποστολής 86.000 φύλλων επιστράτευσης στους καθηγητές. Εκτός ΝΔ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Ν.Παπαχρήστος δια στόματος Μ.Κεφαλογιάννη. «Εάν επιστρατεύσουν κι εμάς, δεν θα υπάρχει κανείς που να μην τον έχουν επιστρατεύσει» είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. «Η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο αντιδημοκρατικότητας» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος Με ...προληπτική επιστράτευση των καθηγητών απαντά το υπουργείο Παιδείας στην εισήγηση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία την πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων (17/5) και 5νθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 25 Μαΐου

Η κατάργηση της απεργίας

Του Κώστα Εφήμερου

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η υιοθέτηση του μέτρου της επιστράτευσης θεωρούταν υψηλού πολιτικού κόστους και για αυτό οι κυβερνήσεις το απέφευγαν όπως ο διάβολος το λιβάνι. Παλαιότερα άφηναν τους απεργούς να έρθουν σε σύγκρουση με την κοινωνία (γιατί απεργία που δεν ενοχλεί δεν είναι απεργία) και μετά τη δουλειά αναλάμβαναν οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι «που δεν άντεχαν άλλο να στηρίζουν τα συντεχνιακά δικαιώματα» του κλάδου που απεργούσε.
Αυτήν τη φορά κάτι άλλαξε.

Σ. Ρομπόλης: Εποχιακή η αύξηση της απασχόλησης. Η ανεργία Θα φτάσει φέτος το 29%

“ Και στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν ”
Την εκτίμηση ότι το θετικό -κατά 20.460 θέσεις εργασίας – ισοζύγιο της απασχόλησης το πρώτο τετράμηνο του έτους είναι «εποχιακή συμπεριφορά» εξέφρασε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5