oaednews

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ποτέ ειναι παράνομη και ποτέ νόμιμη η απόλυση εργαζομένου

Η καταγγελία σύμβασης εργασίας δεν είναι καταχρηστική όταν οφείλεται σε διακοπή της αρμονικής συνεργασίας μεταξύ του εργοδότη και του εργαζομένου, που προήλθε από αντισυμβατική συμπεριφορά ή από πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του εργαζομένου.
Πότε λήγει μια σχέση εργασίας
Πρώτον, αυτοδικαίως, όταν λήξει ο χρόνος της διάρκειάς της, αν πρόκειται για σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Δεύτερον, με συμφωνία μεταξύ των συμβαλλομένων. Τρίτον, με καταγγελία της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη ή τον εργαζόμενο. Τέταρτον, με το θάνατο του εργαζομένου.
Σύμβαση ορισμένου χρόνου

Οι άστεγοι του Τορίνο συγκέντρωσαν χρήματα για τους πρόσφυγες

Χρήματα για να στηρίξουν τους πρόσφυγες συγκέντρωσαν άστεγοι πολίτες στο Τορίνο της Ιταλίας. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, αφού κατάφεραν να συγκεντρώσουν 60 ευρώ, τα τοποθέτησαν μέσα σε φάκελο και τα άφησαν στην Αρχιεπισκοπή του Τορίνο, όπου τα βρήκε ο αρχιεπίσκοπος της περιοχής, Τσέζαρε Νοσίλια.   

Δωρεάν μαστογραφίες για ανέργους

Δωρεάν μαστογραφίες στον χώρο του Ζαππείου, θα παρέχει το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας .
Η ΚΜΜ θα εξυπηρετήσει 50 άπορες ή ανασφάλιστες γυναίκες και θα βρίσκεται στον χώρο από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην υπεύθυνη Ελένη Λέκα, κοινωνική λειτουργό του Συλλόγου από 14/09 έως 24/09 μεταξύ 11:00 με 18:00.
Προϋποθέσεις συμμετοχής: Βιβλιάριο απορίας από την Πρόνοια ή κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο δημόσιας αρχής του τόπου που να πιστοποιεί την ανεργία ή την απορία.

Σκανδιναβοί εργοδότες σε συνεργασία με το ΕURES ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη Ελλήνων εργαζομένων

Δύο διήμερες εκδηλώσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έρθουν σε επαφή εταιρείες από τις σκανδιναβικές χώρες, με ενδιαφερόμενους νέους από τους τομείς της εστίασης, με γιατρούς, νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας (Research Scientists, Biotechnology Engineers, Pharmacists, Chemists, Laboratory Engineers, Principal Scientists, Quality Control & Quality Assessment Engineers κ.ά.), διοργανώνει η ευρωπαϊκή πύλη EURES του ΟΑΕΔ για την επαγγελματική κινητικότητα.

Η ανάγνωση ως πολιτικη πράξη

44ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου

Με αφιερωματικό θέμα «Η ανάγνωση ως πολιτική πράξη» ξεκινάει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, το 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων με τη συνεργασία της Unicef. Στο Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου, θα παρουσιαστούν χιλιάδες νέοι και παλαιότεροι τίτλοι και θα λάβουν μέρος οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι.

Δελτιο τυπου καταγγελία απο ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την αναίτια και τρομοκρατικού χαρακτήρα σύλληψη του Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς και του ταμία της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κούνη, για παράνομη μετάδοση του προγράμματος της «ERTOPEN» από τη συχνότητα 106,7. Οι δύο συνδικαλιστές, κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, βρίσκονταν στο πομπό της ERTOPEN στο Γαλάτσι την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων και ανέλαβαν την ευθύνη εκπομπής, για να μην οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης ο τεχνικός που βρισκόταν στον πομπό.

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης

Συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κούνης, στα γραφεία του σταθμού ERTopen στο Γαλάτσι.
Η εισαγγελία επενέβη ύστερα από αίτημα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), για τη μετάδοση του προγράμματος της ERTopen από τη συχνότητα 106,7 της ΕΡΤ, η οποία έβγαινε χωρίς άδεια από την εποχή της ΝΕΡΙΤ.

Ποιές θεωρούνται Ομαδικές Απολύσεις

Ομαδικές απολύσεις θεωρούνται όσες γίνονται, από επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 20 εργαζόμενους, για λόγους που δεν αφορούν το πρόσωπο των απολυομένων.
Σύμφωνα με το άρθρο 74 του  Ν.3863/2010 , ο οποίος αντικατέστησε το εδάφιο α” και ΄β της παρ.2 του  άρθρου 1 του  Ν. 1387/1983 (ΦΕΚ 110Α”) το όριο που οι απολύσεις θεωρούνται ομαδικές, καθορίζεται:
α) Μέχρι 6 εργαζόμενους, προκειμένου για επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις που στην αρχή του μήνα απασχολούν από 20 έως 150 εργαζόμενους και