oaednews

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Εκλογές της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Ηπείρου Κέρκυρας και Λευκάδας. Μήνυμα του Συνδιασμού "ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ"

ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ
 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 


Στις 23/10/2015 ημέρα Παρασκευή διενεργούνται  οι εκλογές στο σύλλογό μας.

Καλούμαστε να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας για το Δ.Σ., για την Ομοσπονδία και την εξελικτική επιτροπή.

Εκλογές με ιδιαίτερη σημασία αφού διεξάγονται σε μια χρονική περίοδο όπου οι εργαζόμενοι καθημερινά πλήττονται από μείωση μισθών, ασφαλιστικά δικαιώματα και άλλα κεκτημένα και γι΄ αυτό δεν πρόκειται για μια τυπική εκλογική διαδικασία, αλλά  πρέπει να έχουμε όλοι μια μαζική συμμετοχή για να επιλέξουμε αυτούς που πράγματι θα αγωνιστούνε.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΔΙΕΚ, Ειδικής Αγωγής και (ΔΣΕΚ)

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ) στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου των Δημοσίων ΔΙΕΚ και ΔΣΕΚ που αφορά στην πρόσληψη των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ/ΔΣΕΚ, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απασχόληση ωρομισθίων Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής και Δημοσίων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΣΕΚ) για τα εξάμηνα 2015β και 2016α.

Κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης


Του Σάββα Ρομπόλη*
Με βάση την πρόταση της Επιτροπής "Σοφών", αναδεικνύονται, μεταξυ των άλλων, τέσσερα κεντρικά ζητήματα:
1. Το πρώτο, σε βραχυχρόνιο επίπεδο, αναφέρεται στην εξασφάλιση 700 εκατ. ευρώ από περικοπές των συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ, που σημαίνει, μετά από μια μείωση 45% που έχουν υποστεί οι συντάξεις από το 2010 έως το 2015, μια περαιτέρω μείωση της τάξης του 6% περίπου, σημαίνει την απώλεια μιας σύνταξης 1.200 ευρώ τον χρόνο.
2. Το δεύτερο ζήτημα αναφέρεται στην πορεία ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων. Κατά τη γνώμη μου, στα σημερινά οικονομικά και διοικητικά ελλείμματα τόσο της κοινωνικής ασφάλισης όσο και της διοίκησης των ασφαλιστικών ταμείων, η απευθείας ενοποίηση σε ένα ταμείο θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Και αυτό γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία δεν διαθέτουν ικανό αποθεματικό κεφάλαιο που να μπορεί να στηρίξει τη χρηματοδότηση της μετάβασης σε ένα ενοποιημένο σύστημα με ενιαίους κανόνες. Επίσης η υπάρχουσα κοινωνικοασφαλιστική διοίκηση δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό το έργο το αμέσως επόμενο διάστημα. Ως εκ τούτου η άποψή μου συνίσταται στο ότι στις παρούσες συνθήκες από τα 13 ταμεία κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να επιδιώξουμε την ενοποίηση σε 3 ασφαλιστικά ταμεία (μισθωτών, αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών).

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί τα Σωματεία των εργαζομένων του νομού,τους φορείς και συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων,των φτωχών αγροτών,της νεολαίας,των γυναικών σε άμεση συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων,με θέμα την συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη,στις 7.30μμ  στο Εργατικό Κέντρο και την ταυτόχρονη προετοιμασία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 12 Νοέμβρη, να οργανώσουν την πάλη παντού,απέναντι στη νέα ακόμη πιο βάρβαρη επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ισοπεδώνει κάθε εργασιακό,ασφαλιστικό δικαίωμα,με την σύμπλευση όλου του σάπιου αστικού πολιτικού κόσμου και της φασιστικής Χρυσής Αυγής που θυσιάζουν τις κατακτήσεις μας στο βωμό της κερδοφορίας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Απάντηση Κομισιόν σε Κούλογλου: Ασπιρίνες για την ανεργία των νέων

Την απάντησή της στη γραπτή ερώτηση που της υπέβαλε ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου με αφορμή τα επίσημα στοιχεία για τριπλασιασμό της ανεργίας στους νέους από το 2007 έως σήμερα λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, έδωσε χθες η Επιτροπή. Συγκεκριμένα, ο κ Κούλογλου ζήτησε μεταξύ άλλων από την Επιτροπή να εκθέσει τη στρατηγική και τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει ήδη ή προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων ειδικά στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.
Στην απάντηση της η Επιτροπή, αναφέρθηκε στην επανέναρξη της ευρωπαϊκής συμμαχίας από τον Ιούνιο του 2015, και στην έγκριση πρότασης σύστασης του Συμβουλίου με στόχο την εξασφάλιση περισσότερων και καλύτερων ευκαιριών για τους νέους και την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση της ανάπτυξης δεξιοτήτων. Επιπλέον η Επιτροπή επισήμανε τη σημασία κατάρτισης προγραμμάτων στο πλαίσιο των εγγυήσεων για τη Νεολαία προτίθεται να υποβάλει στο Συμβούλιο έκθεση σχετικά με την πρόοδο της εφαρμογής τους καθώς το ειδικό χρηματοδοτικό μέσο της πρωτοβουλίας για την απασχόληση των νέων.

Οι Ελληνες φοβούνται μη χάσουν το δίκιο τους

Το έλλειμμα στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην ανεργία, στην εγκληματικότητα, στη φτώχεια και στην ασθένεια φοβούνται περισσότερο οι πολίτες σε περιόδους κρίσης. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει μελέτη που δημοσιεύθηκε μέσα στον μήνα στο επιστημονικό περιοδικό «International Journal of Health Sciences and Research». Η μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 σε δείγμα 1.227 ατόμων από όλη τη χώρα, εξετάζει την επίδραση της οικονομικής κρίσης στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες ιεραρχούν κινδύνους που σχετίζονται με την υγεία και την ασφάλειά τους. Επιστημονική υπεύθυνη της μελέτης, η ερευνήτρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κυρία Εφη Σίμου (Τομέας Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας).

ΝΕΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

ΠΑΜΕ:ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 6.30μ.μ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 6.30μ.μ.


Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες

Οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης! Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, να μην συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα σε ότι έχει απομείνει. Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Με στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Με στόχο την διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ζωής που μας αξίζει.
Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε συνδικαλιστές που πιθανά έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε διάφορα ζητήματα, όμως δεν ανεχόμαστε συνδικάτα και Ομοσπονδίες να βρίσκονται κάτω από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη!
Απευθύνουμε πρόταση αγωνιστικής απάντησης, κάλεσμα προς όλα τα σωματεία να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής και να προχωρήσουμε σε δυναμικά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 22 Οκτώβρη, σε κάθε πόλη.

«Μάνος Χατζιδάκις: 90 χρόνια από τη γέννησή του» «Ένα πιάνο και μία φωνή για τον Μάνο» Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, 20.00

«Μάνος Χατζιδάκις: 90 χρόνια από τη γέννησή του»
«Ένα πιάνο και μία φωνή για τον Μάνο»
Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, 20.00

Συναυλία Ηλία Λιούγκου στο στούντιο C της ΕΡΤ στο πλαίσιο του αφιερώματος του Δεύτερου Προγράμματος στον Μάνο Χατζιδάκι.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ στο Studio C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Ηλίας Λιούγκος, Δέσποινα Στεφανίδου.
Ένα πιάνο και μία φωνή μας ξεναγούν, παρουσία κοινού, στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για 171 απολυμένους (πρωην stage)του ΟΑΕΔ

Το θέμα 171 υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι απολύθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου 2015, παρότι δικαστική απόφαση τους αναγνώρισε ως τακτικούς υπάλληλους και σε 60 εξ αυτών οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου, θέτουν, με ερώτησή τους στη Βουλή, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρουν προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι βουλευτές «στις 3-2-2015 κοινοποιήθηκε σε αυτούς η απόλυσή τους λόγω της υπ' αριθμ. 7711/2013 μνημονιακής απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η οποία εκδόθηκε, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, κατόπιν κυβερνητικών πιέσεων».