oaednews

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Υπ. Εργασίας – ΟΑΣΑ: Έκπτωση 50% στα εισιτήρια για πολύτεκνους

Σύμβαση ανάμεσα στο υπουργείο Εργασίας και στον ΟΑΣΑ υπογράφηκε για να παρέχεται έκπτωση 50% επί της ισχύουσας τιμής του κανονικού εισιτηρίου για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για πολύτεκνους και μέλη των οικογενειών τους.

H ERT1 στην ΕΠΑΣ Λάρισαςo

Ο Υποδιευθυντής της σχολής συνάδελφος Δημήτρης Γουριώτης
από 3:05:25 μέχρι 3:12:00

   http://webtv.ert.gr/promo-ert1/18dek2017-proti-idisi/



Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ Καστοριάς


"Τέχνη και Χριστούγεννα" από τη 2η ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης


ΤΟ ΚΠΑ2 ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!


Δίκτυο Αλληλέγγυας Συμβουλευτικής

Εργαστήριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους γονείς, πραγματοποίησε το Σάββατο 16/12/2017 , το Δίκτυο Αλληλέγγυας Συμβουλευτικής σε συνεργασία με τον δήμο Σπάτων (Παλαιό Δημαρχείο Βασιλέως Παύλου 105, Σπάτα).
Έγινε ενημέρωση για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων με σκοπόνα συνειδητοποιήσουν οι συμμετέχοντες τον τρόπο επιλογής επαγγέλματος.
Συγκεκριμένα, να κατανοήσουν τα βήματα που οδηγούν στη λήψη επαγγελματικής απόφασης (σκιαγράφηση του ατομικού προφίλ, συσχέτισή του με επαγγέλματα και σπουδές, διαδικασία λήψης απόφασης), διάρκειας 6 ώρών.
Το περιεχόμενοτης ενότητα είναι: 

Δημόσιο: Έρχεται το Ενιαίο Σύστημα Διαχείρισης Δημοσίων Υπαλλήλων

Στο «Δημόσιο του 2018» και τα ψηφιακά έργα αυτού, αναφέρθηκε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, από το βήμα της Βουλής, και στο πλαίσιο της συζήτησης του Προϋπολογισμού 2018, ανακοινώνοντας από το νέο έτος, την δημιουργία του Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΟΑΕΔ: Έως 27 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για 7.180 προσλήψεις σε δήμους

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο oaed.gr, για συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 34 Δήμους, οι οποίοι είναι θύλακες υψηλής ανεργίας. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω. Στόχος είναι να καλυφθούν έως 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης για οκτώ μήνες.Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου καταβάλλεται η τέταρτη δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ σε σχεδόν 770.000 οικογένειες

Ρεκόρ, τόσο στο ύψος της δαπάνης (178.376.555 ευρώ), όσο και στο πλήθος των δικαιούχων (769.856 οικογένειες), συνιστά η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του 4ου τριμήνου 2017, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, από τον ΟΓΑ.

Αίτηση για χορήγηση κοινωνικού μερίσματος μπορούν να υποβάλλουν και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες που είναι ηλικίας άνω των 67 ετών.

 Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΓΑ, για να μην αποκλειστεί κανείς, τα κριτήρια διαφοροποιήθηκαν από τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας για όσους κάνουν αίτηση στην παράταση, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται την επόμενη Τρίτη 26 Δεκεμβρίου.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΚΠΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ


Εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ σε άνεργους νέους 18-24 ετών

Επίδομα νεανικής αλληλεγγύης θα δοθεί σε σε νέους άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017, μη επιδοτούμενοι, ηλικίας 18-24 ετών.

Το ποσό θα ανέρχεται σε 400 ευρώ και θα διανεμηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Συνολικά το ποσό θα ξεπεράσει 20 εκατ. ευρώ. Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση, αλλά μόνο να δηλώσουν/ επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, κάνοντας χρήση της εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ
ΠΡΟΣΟΧΉ η δήλωση IBAN , ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚA ΕΔΩ!
https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=110:LOGIN_DESKTOP:115075765201853
Ο λογαριασμός μπορεί να είναι από οποιαδήποτε τράπεζα. Αν κάποιος άνεργος  δεν διαθέτει λογαριασμό μπορεί να ζητήσει παραπεμπτικό από ΚΠΑ προκειμένου να μεταβεί στην Τράπεζα, να εκδώσει και να δηλώσει το IBAN, κάποιες τράπεζες εκδίδουν λογαριασμό χωρίς κατάθεση και χωρίς δικαιολογητικά

"Η ανάδειξη των κοινωνικών φαινομένων μέσα από την τέχνη."

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης και η απονομή βραβείων και διακρίσεων για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα 
"Φωτογραφίζοντας την Ανεργία"
Χρυσό Μετάλλιο ΝΤΑΤΣΗΣ ΤΑΣΣΟΣ «Ακόμη μια μέρα χωρίς δουλειά»