oaednews

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

«Αγόρασε το πρόσωπο μου!»













)












«Πενία τέχνας κατεργάζεται». Έτσι μπροστά στην ανεργία που μαστίζει τους νέους στη Βρετανία δύο φοιτητές από το Cambridge αποφάσισαν να γίνουν ζωντανές, ομιλούσες, ανθρώπινες διαφημιστικές πινακίδες για να αποπληρώσουν τα χρέη των σπουδών τους.

Ανεργία κόντρα στην κατάθλιψη




TI ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ… ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΚΚΟ ΑΜΜΟΥ?



Πριν απο μερικές μέρες μια φίλη μου μου πρότεινε να γράψω ένα κείμενο σχετικά με τους συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται να βρούνε δουλειά; για τους ανθρώπους που περνάνε δύσκολα επειδή είναι άνεργοι και δυσκολεύονται να δούνε «φως στο τούνελ», να πιστέψουν στις ικανότητες τους και στην αξία τους…

Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης το Πέραμα


Την απελπιστική κατάσταση των κατοίκων του Περάματος κατέγραψε το BBC, το οποίο δημιούργησε ένα βίντεο για την πολύπαθη περιοχή που μαστίζεται από την φτώχεια και την ανεργία.
Σύμφωνα με το BBC, μετά από τρία χρόνια περικοπών και λιτότητας, στο παλιό λιμάνι, η κατάσταση είναι τόσο κακή, που οι άνθρωποι κάνουν πλέον λόγο για "ανθρωπιστική κρίση".

Οι ανατροπές στην αγορά εργασίας

Ζητάνε και νέα μείωση 40% στους μισθούς


Νέα συρρίκνωση μισθών και συντάξεων και κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων του Ιουνίου. Ποιες είναι οι νέες απαιτήσεις των Ευρωπαίων
Ακόμα και 40% μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα ζητούν οι Ευρωπαίοι δανειστές μας, με τα μέτρα του Ιουνίου να έρθουν ως η χαριστική βολή στις ζωές των Ελλήνων.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, απαιτούν την κάθετη μείωση του ονομαστικού μισθολογικού κόστους.
Έτσι οι αποδοχές των εργαζομένων θα πρέπει μέχρι το 2014 θα πρέπει να έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα του 2000. 
Η μείωση, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα, θα πρέπει να επιτευχθεί μέσα σε διάστημα δύο ετών μετά από πιέσεις που ασκούν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, και ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Στο νέο πακέτο μέτρων του Ιουνίου που επεξεργάζεται η τρόικα σε συνεργασία με την κυβέρνηση, με στόχο την περικοπή δαπανών ύψους 11,7 δισεκατομμυρίων τη διετία 2013-14 περιλαμβάνονται μειώσεις μισθών και συντάξεων και κύμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων.
Τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, συνεπικουρούμενα από στελέχη της ομάδας δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ, κατέληξαν ήδη σε συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών για τους τομείς, στους οποίους θα επικεντρωθεί η προσπάθεια αποψίλωσης των δαπανών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου οικονομικών που επικαλείται η εφημερίδα, το βάρος των περικοπών θα πέσει στη μείωση των μισθών και συντάξεων, στο κλείσιμο φορέων του Δημοσίου και σε απολύσεις, στο κλείσιμο νοσοκομείων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, στην κατάργηση όλων των προνοιακών επιδομάτων, στην περικοπή όλων των φορολογικών απαλλαγών και στη μείωση των αμυντικών δαπανών.

Μήνυμα ανθρωπιάς από μαθητές του ΟΑΕΔ


Μήνυμα ανθρωπιάς στέλνουν οι μαθητές  Ζαχαροπλαστικής - Μαγειρικής της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑ.Σ.) του ΟΑΕΔ στον Ταυρωνίτη, οι οποίοι ανέλαβαν να παρασκευάσουν πασχαλινά τσουρέκια και κουλούρια για τις οικογένειες που υποστηρίζει το Παντοπωλείο Αλληλεγγύης στη Χαλέπα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου που ξεκίνησε ο Σύλλογος 'Κύτταρο Χαλέπας' τη λειτουργία του Παντοπωλείου, έχουν ζητήσει στήριξη για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης περίπου 370 οικογένειες από όλο τον Νομό Χανίων.    

«Τα επαγγελματικά δικαιώματα διεκδικούν οι σπουδαστές ΕΠΑΣ- ΟΑΕΔ»


Με Αναφορά του ο Βουλευτής κ. Βασίλης Κεγκέρογλου γνωστοποίησε στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηρακλείου σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα ΕΠΑΣ- ΟΑΕΔ 
Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηρακλείου:

Ο Νικητιάδης Γραφείο ΟΑΕΔ – τι κρύβει η έκρηξη «Κρεμαστινικών»


Από το γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου (δ.τ.), το οποίο αναφέρεται στην παρέμβαση του κ. υφυπουργού για την άμεση ίδρυση Γραφείου ΟΑΕΔ στην Κάλυμνο με πολλές αρμοδιότητες:

Σοβαρά επεισόδια στην Χαλκιδική για τα μεταλλεία

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Ιερισσού όταν ομάδα πολιτών, που αντιδρούν στη δημιουργία μεταλλείου χρυσού στην περιοχή,επιχείρησαν να καταλάβουν το Δημαρχείο της περιοχής. 

Κατανάλωση και Απασχόληση


Ιωάννα Καρανδινάκη
Τα τελευταία δύο χρόνια, με την υπαγωγή του δημοσίου στην τριμερή διεθνή επιτήρηση, πραγματοποιείται μία βίαιη υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων.
 Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, μειώθηκε η απασχόληση και ως εκ τούτου και το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.

ΕΞΟΜΟΙΩΘΗΚ​​ΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ..​. ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
(Οικονομικός συντάκτης)
Μετά από πολύ αγώνα... πού έκαναν οι διοικήσεις της ΕΣΗΕΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ "περί ίσης μεταχείρισης των ανέργων όλων των ασφαλιστικών ταμείων" με τον... ΟΑΕΔ,η προσπάθεια όλων δικαιώθηκε... 

Η «Ευρώπη της Εργασίας» βαδίζει προς την ανεργία


n Η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ιταλία. n Αν ο εργοδότης επικαλεστεί οικονομικά προβλήματα, μπορεί να απολύσει έναν εργαζόμενο χωρίς να δώσει σε κανέναν λογαριασμό!

Η ανεργία οδηγεί τους νέους στην επαρχία!

Τη μετακόμισή τους στην περιφέρεια σχεδιάζουν 1.500.000 νέοι, κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων, άνθρωποι κυρίως ηλικιών 25-44 ετών. Έτσι πιστεύουν ότι θα ξεφύγουν, όσο γίνεται, από την ύφεση. Οι 290.000 εξ αυτών βρίσκονται ήδη καθ οδόν.