oaednews

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για τη δυνατότητα επαναπρόσληψης των διαθέσιμων υπαλλήλων και στον ΟΑΕΔ

Σας παρουσιάζουμε την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στους διαθέσιμους συναδέλφους να επιστρέψουν στις οργανικές που κατείχαν εφόσον το επιθυμούν και η οποία κατατέθηκε από το ΚΚΕ και έγινε δεκτή.  Να επισημάνουμε ότι η τροπολογία δίνει μια παραπάνω δυνατότητα στους συναδέλφους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, το βασικό μέτρο αποκατάστασης είναι ο ίδιος ο Νόμος.
Παρουσιάζουμε παρακάτω την τροπολογία για αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη πουλάει κανείς εκδούλευση...
Ο αγώνας και η αγωνία των συναδέλφων έλαβε τέλος, αυτό είναι που έχει σημασία, αυτό είναι που προέχει, κατα τ άλλα  η νίκη έχει πολλούς πατέρες!

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

 Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις»

 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στάση εργασίας από τη ΣΤΑΣΥ!!!

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:00 π.μ..
Τα σωματεία εργαζομένων στα τρία μέσα σταθερής τροχιάς κατηγορούν τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ότι «δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο να τακτοποιήσει ημέτερους, δίχως να υπολογίζει το κόστος». 

Απάντηση Σκουρλέτη για ΟΕΚ

Για τις εκκρεμότητες του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) ρώτησε  με  μια επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Π. Σκουρλέτη, ο βουλευτής του Ποταμιού – Λάρισας και υπεύθυνος του τομέα υγείας του κόμματος, κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.
Στην πρωτολογία του ο βουλευτής ρώτησε τον Υπουργό, εάν σκοπεύει να επανασυστήσει τον ΟΕΚ, όπως προεκλογικά, αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις είχε δεσμευτεί, καθώς και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων.