oaednews

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Έκρηξη της ανεργίας τον Ιούνιο - Χάθηκαν πάνω από 170.000 θέσεις απασχόλησης!

 

Tα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην απασχόληση αποδεικνύεται πως ήταν «ασπιρίνες»

Έκρηξη της ανεργίας κατέγραψε για τον Ιούνιο η Ελληνική Στατιστική Αρχή, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας ότι η κατάσταση στην απασχόληση, παρά την πανδημία είναι ομαλή, χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν.

Ωστόσο, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δείχνουν μια ζοφερή εικόνα για την απασχόληση, καθώς σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, χάθηκαν πάνω από 170.000 θέσεις απασχόλησης, οι οικονομικά ανενεργοί αυξήθηκαν κατά 109.000, ενώ οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 59.000.

Δυτική Μακεδονία: Στήριξη των άνεργων ζητά από τον ΟΑΕΔ ο περιφερειάρχης

 Τη στήριξη των άνεργων του κλάδου της γούνας σε Καστοριά και Βόιο, καθώς και ένα συνολικό σχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία, ζήτησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του διοικητή του ΟΑΕΔ στις 3 Σεπτεμβρίου, ο κ. Κασαπίδης επισήμανε την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος της γούνας, ο οποίος πλήττεται σε πρωτόγνωρο βαθμό.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,3% η ανεργία τον Ιούνιο

 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη ανεργίας για τον μήνα Ιούνιο 2020.

Επισημαίνεται ότι, κατά το μήνα Ιούνιο, η αγορά εργασίας επηρεάστηκε από τη συνέχιση της διακοπής λειτουργίας (ή τη μερική λειτουργία) επιχειρήσεων συγκεκριμένων κλάδων υπηρεσιών, όπως εποχικών καταλυμάτων, δραστηριοτήτων πολιτισμού και αναψυχής, οργάνωσης συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-1.

Συγκεκριμένα:

Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο του 2020 ανήλθε σε 18,3% έναντι του διορθωμένου προς τα κάτω 17,1% τον Ιούνιο του 2019 και του διορθωμένου προς τα άνω 17,3% τον Μάιο του 2020.

Έλλειμμα 189 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΔ

Σε έλλειμμα "γύρισε" ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση.

Συγκεκριμένα, η "τρύπα" ανήλθε σε 189 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με προηγούμενη τροποποίηση.

Συνεπώς, η αρνητική απόκλιση ανήλθε στα 289 εκατ. ευρώ.