oaednews

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Η παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (e-mail) εργαζομένου συνιστά παραβίαση της ιδιωτικότητας

ΕΣΔΑ: H παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών ενός εργαζομένου ισοδυναμεί με παραβίαση του δικαιώματός του στην ιδιωτική ζωή

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Στρασβούργο 5 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι στην υπόθεση Bărbulescu κατά Ρουμανίας υπήρξε παραβίαση του άρθρου 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, της κατοικίας και της αλληλογραφίας).

Η υπόθεση αφορούσε 

Κοινή Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ & Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Κοινή  Ανακοίνωση
Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ
&
Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

O θεσμός της Μαθητείας αλλάζει!!!!!!
 … Ο βαρύγδουπος τίτλος του δελτίου τύπου του Ο.Α.Ε.Δ. και λέμε του Ο.Α.Ε.Δ. γιατί αναρτήθηκε μόνο στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. και όχι  των Υπουργείων Παιδείας και Εργασίας, έρχεται να μας υπενθυμίσει το  «μεγάλο έργο» που ανέλαβε για το θεσμό της Μαθητείας.
Αναρωτιόμαστε ειλικρινά γιατί θριαμβολογεί η Διοίκηση του ΟΑΕΔ στο Δελτίο τύπου της 5/9/2017;
·         Επειδή πέτυχε να προκαλέσει αγανάκτηση και οργή στους εργαζόμενους της, υποστηρίζοντας την μέγιστη συμβολή του Υπουργείου Παιδείας στην εφαρμογή και υλοποίηση της Μαθητείας στη χώρα;
·          Επειδή πέτυχε να μηδενίσει το έργο χιλιάδων υπαλλήλων εκπαιδευτικών και διοικητικών, που επί 65 χρόνια αγωνίζονται να συνδέσουν την εκπαίδευση με την εργασία, καλύπτοντας τα κενά και τις ατέλειες ενός εκπαιδευτικού συστήματος, που σταθερά προσανατολισμένο σε ένα Λύκειο προθάλαμο των ΑΕΙ είχε υποτιμημένη και υποβαθμισμένη την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση;

Σχέδιο οκτώ σημείων για τη μονιμοποίηση του 25% των συμβασιούχων του Δημοσίου

Τη μετατροπή τουλάχιστον 17.500 συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο -και προπαντός στους Δήμους - σε αορίστου χρόνου εξετάζει η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση μέχρι το τέλος του χρόνου.
Το πλήθος των μονιμοποιήσιμων συμβασιούχων αντιστοιχεί κοντά στο 25% του συνόλου τους (περίπου 75.000 ή 85.000, σύμφωνα με άλλες μετρήσεις).

"Καρδίτσα, επαγγέλματα… που πήρε ο άνεμος!"

Σήμερα όταν μας ρωτάνε τι επάγγελμα θέλουμε να κάνουμε όταν μεγαλώσουμε, το πιο πιθανό είναι να απαντήσουμε κάτι ανάμεσα σε δικηγόρος ή γιατρός.
Κάποτε η απάντηση στο «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις» ήταν σαλεπάς, γανωτής, πεταλωτής, νερουλάς, ντελάλης, γαλατάς.
Σήμερα τα χειρωνακτικά επαγγέλματα αντιμετωπίζονται με απαξίωση, καθώς οι νέοι προτιμούν τα λεγόμενα «πνευματικά» επαγγέλματα που θα τους εξασφαλίσουν την πολυπόθητη κοινωνική καταξίωση. Κάποτε, όμως, τα παιδιά συνέχιζαν την οικογενειακή τέχνη και διαδέχονταν τους γονείς τους.
Στο σήμερα λοιπόν, γνωρίσαμε δύο ανθρώπους, που αν και το επάγγελμά τους θεωρείται πλέον «νεκρό», οι ίδιοι κρατούν ζωντανές μέσα τους τις αναμνήσεις της ένδοξης περιόδου των χειρωνακτικών επαγγελμάτων.
Ας τους γνωρίσουμε!