oaednews

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Μόνιμη ρήτρα περικοπών στις συντάξεις

Βαρύ είναι το πακέτο των αλλαγών που ετοιμάζει το Υπουργείο Εργασίας στο Ασφαλιστικό, με ενοποιήσεις και καταργήσεις-εξπρές των ασφαλιστικών Ταμείων, μειώσεις σε παλιές και νέες συντάξεις, από 3% έως 12%, με κριτήριο την ηλικία αποχώρησης των συνταξιούχων, αλλά και με μια ανατροπή-σοκ, καταργεί χρόνο ασφάλισης από τους εργαζομένους! 
Το νομοσχέδιο ήδη ετοιμάζεται και οι αρμόδιες Υπηρεσίες επεξεργάζονται τις σχετικές διατάξεις. 

Μονιμοποίηση ΙΔΑΧ

Το νέο προσωπο της Δημόσιας Διοίκησης και τα «μυστικά» του νέου μισθολογίου αποκαλύπτει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, στην «Αυγή της Κυριακής».

Αναλυτικότερα, μιλάει για:

– Μισθολογικές ωριμάνσεις ανά διετία για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ανά τριετία για τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με τα όσα λέει, η βασική ιδέα του νέου μισθολογίου θα είναι «κάθε εργασία, κάθε ειδικότητα που ασκεί την λιδια εργασία, με τους ίδους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις (…) να έχει μέσα στο Δημόσιο μια ενιαία αμοιβή. Αυτό που αλλάζει σε σχέη με τα σημερινά δεδομένα είναι η απελευθέρωση του βαθμολογίου και η αποσύνδεσή του από το μισθολόγιο. Το νέο μισθολόγιο θα επανακατατάξει τους υπαλλήλους, απελευθερώνοντας τη βαθμολογική εξέλιξη, που έχει παγώσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Λιγότεροι άνεργοι, περισσότεροι χαμηλόμισθοι στη Γερμανία

Η ανεργία είναι η χαμηλότερη εδώ και 24 χρόνια. Συμβαίνει ωστόσο συχνά εκείνοι που έχουν δουλειά να έχουν χαμηλές απολαβές.
Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία κυμαινόταν τον Οκτώβριο στα 2,65 εκατομμύρια. Πρόκειται για τη χαμηλότερη ανεργία από το 1991. Αρκετοί μάλιστα θεωρούν πλέον εφικτό τον στόχο της πλήρους απασχόλησης.
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά: Το 20,66% των εργαζομένων στη Γερμανία, με άλλα λόγια περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πολύ χαμηλές απολαβές. Αν και τα στοιχεία αυτά είναι από το 2010, μιας και δεν υπάρχουν ακόμη νεότερες μελέτες, η υιοθέτηση ελάχιστου ωρομισθίου στα 8,50 ευρώ δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σημαντικά στον αριθμό των χαμηλόμισθων εργαζομένων.

HePIS : «Η μύηση στον Προγραμματισμό είναι η διέξοδος των νέων από την ανεργία»

«Εάν η Ελλάδα επενδύσει στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού με ψηφιακές δεξιότητες διαμορφώνει τις ιδανικές συνθήκες για να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις σε τεχνολογική ανάπτυξη με διεθνή προσανατολισμό».                             
Τη θέση αυτή ανέπτυξε η HePIS παρουσιάζοντας στο 17ο Greek ICT Forum, μελέτη η οποία τεκμηριώνει πώς μπορούν να δημιουργηθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία 500.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Πληροφορική, και να ανακοπεί έτσι, η ανοδική πορεία της ανεργίας, που ξεπερνά σήμερα το 50% στους νέους. Τη μελέτη, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του προέδρου του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Επαγγελματιών Ενώσεων Πληροφορικής (CEPIS) κ.Βύρωνα Νικολαΐδη με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ALBA και της HePIS,  παρουσίασε ενώπιον του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ.Αλέξη Χαρίτση, ο κ.Κωνσταντίνος Κεσεντές, μέλος του ΔΣ της HePIS.

Ross Daly: "Από σήμερα, η μουσική μου δωρεάν, για όλους"

Σε μια κίνηση σπάνιας μεγαλοθυμίας, ο Ross Daly, o «γίγαντας» της παγκόσμιας μουσικής, δημιουργός του Λαβύρινθου και εμπνευστής του αγαπημένου μας Houdetsi Festival, προσφέρει όλη τη δισκογραφία του για δωρεάν κατέβασμα από το eshop του site του, για όποιον ενδιαφέρεται για τη μουσική του. Στην ανάρτηση του στο facebook εξηγεί τους λόγους του:

Σου Μιλώ Και Κοκκινίζεις

Έλα στο χορό
Πάρε με και εμένα λίγο να χαρώ
Και σύρε το συρτό
Πέρα από το κόσμο κι απ’ τον κύκλο αυτό
Κι ο συρτός σιγά μας πάει πίσω από το ιερό
Κι αρχινάς και κοκκινίζεις πιο πολύ θαρρώ
Μα εδώ δεν είναι ξένο βλέμμα κανενός
Μήπως είμαι εγώ ο ξένος και ο μακρινός;
Έλα στο χορό
Άσπρο φουστανάκι, πάτημα ελαφρό
Έλα στο χορό
Άσπρο περιστέρι πάνω στο νερό