oaednews

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Το τρικ των εργοδοτών για να μετατρέψουν το 8ωρο σε 9ωρο

τρικ των εργοδοτών για να εργάζονται οι εργαζόμενοι περισσότερο χωρίς να πληρώνουν υπερωρίες αποτελεί το διάλειμμα στην εργασία σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων
Μάλιστα ανάλογη καταγγελία κατατέθηκε και στο opengov.gr όπου βρίσκονται υπό διαβούλευση οι εργασιακές αλλαγές. Όπως καταγγέλεται οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι τον χρόνο διαλείμματος στην δουλειά μετατρέπουν το 8ωρο σε 9ωρο χωρίς κανένα έξοδο και χωρίς κανείς να το παίρνει είδηση. Εξάλλου το τελευταίο διάστημα πολλά σωματεία έχουν καταγγείλει την πρόθεση μεγάλων επιχειρήσεων ακόμη και πολυεθνικών να εκμεταλλευτούν το διάλειμμα εργασίας.

Εξοικονομώ κατ' οίκον: Επιδότηση έως και του 70% της ανακαίνισης σπιτιού - Οι προϋποθέσεις και οι εργασίες που καλύπτονται

Ξεκινούν την Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμαΕξοικονομώ Κατ' Οίκον μετά και την παράταση που έδωσε προ ημερών το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Σε ποιες περιοχές ξεκινούν οι αιτήσεις
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας: Από 16 Σεπτεμβρίου 2019.Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης: Από 19 Σεπτεμβρίου 2019.

ΕΚΗ: Την… ανεργία επιδοτεί ο ΟΑΕΔ

Την… ανεργία επιδοτεί ο ΟΑΕΔ, όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σε μήνυμά του προς το Υπουργείο Εργασίας.