oaednews

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Πάρτι εκατομμυρίων με «αόρατες» εταιρίες και ξεχασμένες ΜΚΟ


Το μεγάλο φαγοπότι με το 600άρι των επιστημόνων. Δίνουν 30.000.000 € σε έξι «αγνώστους» για πλατφόρμες αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ
Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε μία καταστροφική οικονομική περιδίνηση εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό του Covid-19, κάποιοι φαίνεται πως έχουν αφήσει ανοιχτά τα παράθυρά τους όχι για να μπει μέσα ζωογόνος αέρας με ιοκτόνο δράση, αλλά εκατομμύρια ευρώ με ευεργετική δράση για την τσέπη τους.

Οσμή σκανδάλου στο υπουργείο Εργασίας

Όταν για να δώσεις σε μιά κατηγορία ωφελούμενων 800€ ενίσχυση πρέπει να ξοδέψεις 144 εκ.€, (800€Χ180.000 άτομα=144.000.000) και αντί γιαυτό δίνοντας στην ίδια κατηγορία μόνο 600€ ξοδεύεις 193.000.000 (50 εκ.€ περισσότερα) αυτό αποτελεί:
  • σπατάλη πόρων του λαού μας, γιατί δεν είναι σίγουρη η χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους,
  • οσμή σκανδάλου, γιατί δωρίζεις σε Κέντρα Κατάρτισης περίπου 80 εκ€. χωρίς να υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος εκτέλεσης τέτοιου προγράμματος τώρα.
Όλα αυτά από την κυβέρνηση της ΝΔ, το επιτελικό κράτος και με φυσικούς αυτουργούς το δίδυμο Βρουτση, Στρατινάκη.

Κραυγή αγωνίας από 5.500 πτυχιούχους του ΟΑΕΔ που μένουν εκτός της οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης

Επίδομα ανεργίας και την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ ζητούν οι άνεργοι του προγράμματος των 5.500 πτυχιούχων ΟΑΕΔ καθώς έχουν λήξει οι συμβάσεις τους και βρίσκονται στον αέρα.

Σάββας Ρομπόλης: Η κυβέρνηση προωθεί «μερική ανεργία» σε μια υπεργολαβική οικονομία

Η πρόταση του ΣΕΒ για επέκταση της ενοικίασης εργαζόμενων έρχεται μετά την νέα σχετική ΠΝΠ εν μέσω πανδημίας και προωθεί λογικές «μερικής ανεργίας» σε μία υπεργολαβική οικονομία, που θα οδηγήσει ξανά σε πάνω από 1 εκατομμύριο ανέργους και κάτω από το όριο της φτώχειας το 50% ή 60% των Ελλήνων, προειδοποίησε ο καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Σάββας Ρομπόλης