oaednews

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Επίσκεψη ∆ιοικήτριας σε Τρίκαλα- Καρδίτσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΑΕΔ
"θα πραγματοποιηθεί συνάντηση µε το Διοικητικό Συµβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕ∆ Κεντρικής Ελλάδας. " 

Επίσκεψη ∆ιοικήτριας σε Τρίκαλα- Καρδίτσα Τριήµερη επίσκεψη στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα θα πραγµατοποιήσει η διοικήτρια του ΟΑΕ∆ καθ. Μαρία Καραµεσίνη από την Πέµπτη 25 έως το Σάββατο 27 Μαΐου. Σκοπός της επίσκεψης είναι αφενός η παράδοση των 228 κατοικιών του οικισµού “Καρδίτσα ΙΧ” στους κληρωθέντες δικαιούχους, αποκαθιστώντας τους στεγαστικά και θέτοντας έτσι τέλος σε µια µακρά περίοδο αναµονής, αφετέρου η ενηµέρωση των υπόλοιπων οικιστών για τις ευνοϊκές ρυθµίσεις των οφειλών τους και για την νέα µειωµένη ενιαία τιµή των 304,41 € ανά τ.µ. παραχωρούµενης κατοικίας που εφαρµόζεται πανελλαδικά.

1500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στο Ηρώδειο

Δωρεάν θέσεις σε 1500 ανέργους θα διατεθούν για την γενική δοκιμή της Μαντάμα Μπαττερφλάι, την Τρίτη 30 Μαΐου, στο Ηρώδειο

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα προσφέρει 1500 δωρεάν θέσεις για ανέργους στη γενική δοκιμή της Μαντάμα Μπαττερφλάι, την Τρίτη 30 Μαΐου, στις 21.00, στο Ηρώδειο.

Προσλήψεις σε δήμους με απόφαση ΥΠΕΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε τη σύναψη 105 συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (έως 8 μήνες) στην Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης για τη στελέχωση υπηρεσιών τους

Η μισθοδοσία των 105 συμβασιούχων είναι ανταποδοτική και προκύπτει από το αντίτιμο που καταβάλουν οι δημότες για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται (διαχείριση ακτών, παραλιών, αιγιαλού κ.α.).

Η εν λόγω κάλυψη των αναγκών στους ΟΤΑ σε προσωπικό, ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση, περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα: 


Νομός Ηρακλείου 13

Νομός Λασιθίου 46 

και μέσω ΕΦΚΑ η εξυπηρέτηση των δικαιούχων ΟΑΕΔ στις προβληματικές περιοχές

Μέσω ΕΦΚΑ, με ανταποκριτές, με ανακατανομή και διανομή η επίλυση  του εποχικού φόρτου εργασίας.
H κ. Ράνια Αντωνοπούλου σε έγγραφο της, τονίζει ότι «ενδεικτικό του φόρτου είναι ότι, όπως αναφέρεται και στην ερώτηση, μόνο στο ΚΠΑ Ρόδου κατατέθηκαν στο τέλος του έτους 13.000 αιτήσεις, στο ΚΠΑ Αρχαγγέλου 6.000, ενώ στην Κω περισσότερες από 8.000. Ωστόσο, παρά τον αυξημένο φόρτο, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στις τακτικές συναλλαγές με ανέργους, ασφαλισμένους και επιχειρήσεις, οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ κατορθώνουν να ανταποκριθούν στον φόρτο, γεγονός που επιβραβεύεται και από τους πολίτες».

Χαρακτηριστικό είναι σχετικό δελτίο τύπου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, με το οποίο συγχαίρουν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ΚΠΑ Αρχαγγέλου Ρόδου για την άρτια λειτουργία του, επισημαίνοντας ότι: «όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος Αρχαγγέλου έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και εξυπηρέτησαν όλους τους εργαζόμενους της περιοχής (Νότιας Ρόδου και όχι μόνο) αποδεικνύοντας τη σωστή οργάνωση της υπηρεσίας».

Ανακοινώθηκε μέσω υπουργικής απόφασης για την έγκριση δαπάνης, η ημέρα πληρωμής για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ύψους σαράντα τριών εκατομμυρίων εννιακοσίων ογδόντα εννέα χιλιάδων οκτακοσίων ογδόντα τεσσάρων ευρώ και έξι λεπτών (€ 43.989.884,06) από τον ΕΦ 33-220, ΚΑΕ 2764 οικ. έτους 2017, προκειμένου να προχωρήσει στην καταβολή της πληρωμής μηνός Μαΐου 2017 του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 195.584 (εκατόν ενενήντα πέντε χιλιάδες πεντακόσιοι ογδόντα τέσσερις).

Μπαίνει χαράτσι ποτίσματος στα χωράφια και πράσινο τέλος στους λογαριασμούς νερού

Νέο χαράτσι στους λογαριασμούς του νερού για τους αγρότες αλλά και τα νοικοκυριά φέρνει η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, που θεσπίζει κανόνες για την κοστολόγηση και τιμολόγηση υπηρεσιών ύδατος

Η επιβάρυνση για τους αγρότες μπορεί να φτάνει και τα 6 ευρώ ανά στρέμμα το χρόνο και αναμένεται να ισχύσει από το 2020, ενώ τα νοικοκυριά θα δουν φουσκωμένους τους λογαριασμούς τους από το 2018. Για πρώτη φορά θεσμοθετείται το περιβαλλοντικό τέλος και σύμφωνα με πληροφορίες η χρέωσή του δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό ανά κυβικό μέτρο αρδευτικού νερού που καταναλώνεται.

Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


2017 Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο(Συμμετέχει η σύζυγος του συναδέλφου Γιάννη Ρέππα  Θεοδώρα Μποκούζη (μεσόφωνος) 
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα 
Σάββατο 27 Μαΐου, ώρα 20:30 

Λυρικές φωνές στην Αγγλικανική Εκκλησία

Έλλη Αναστασοπούλου, υψίφωνος
Θεοδώρα Μποκούζη, μεσόφωνος
Χρήστος Δεληζώνας, τενόρος
Στέφανος Νικοτιάν, πιάνο
Τρεις λυρικές φωνές, η Ελλη Αναστασοπούλου (υψίφωνος), η Θεοδώρα Μποκούζη (μεσόφωνος) και ο Χρήστος Δεληζώνας (τενόρος), καλωσορίζουν το καλοκαίρι, προσκαλώντας μας σε ένα μουσικό ταξίδι υπό τη συνοδεία του δεξιοτέχνη πιανίστα Στέφανου Νικοτιάν, το Σάββατο 27 Μαΐου, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Οικονομική στήριξη συναδέλφου...



Σας ενημερώνουμε ότι μία ακόμα συνάδελφός μας  αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάζεται οικονομική στήριξη. 
Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό της ΠΕΥ ΟΑΕΔ: GR3501100860000008629600605 Εθνική Τράπεζα, με την αιτιολογία  οικονομική στήριξη συναδέλφου.