oaednews

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο

Την περίφημη άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο φέρνει μπροστά η κυβέρνηση αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, βάζοντας το θέμα αυτό ως πυρήνα της ανασυγκρότησης του κράτους, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά.

ΠΕΥ -ΟΑΕΔ: Ανακοίνωση Κάλεσμα

Συνάδελφοι,

Αρνούμενοι το πρωτοφανές πλεόνασμα φτώχειας και ανεργίας 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον Ο.Α.Ε.Δ να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο (Κυριακή, 30/03/2014 και ώρα 18:30 στην Πλατεία Συντάγματος), απαιτώντας την απόσυρση των νέων καταστροφικών μέτρων που συμφωνήθηκαν μεταξύ Τρόικας και Κυβέρνησης και ψηφίζονται αύριο.
Η πολιτική της απαξίωσης των δημοσίων υπηρεσιών και της περικοπής των όποιων κοινωνικών παροχών έχουν απομείνει συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, κεκαλυμμένη, αυτή τη φορά, από το πρωτογενές πλεόνασμα.  

Ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο – συμβόλαια 36 μηνών χωρίς αποζημίωση.


Συμβόλαια αντί συμβάσεων εργασίας διάρκειας 36 μηνών και χωρίς αποζημίωση κατά τη λήξη της απασχόλησης προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

«Σκοτωθείτε μεταξύ σας για μια θέση πωλητή»

Η απίστευτη (;) ιστορία μιας άνεργης που πήγε σε «διαγωνισμό πρόσληψης»


Η Κλέο Αλμάνσα κηρύχθηκε το πρόσωπο του ισπανικού facebook της περασμένης εβδομάδας, όταν τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν με μηνύματα συμπαράστασης, έπειτα από συνέντευξή της στην «El Mundo», όπου αποκάλυψε πως η αγωνία της να εξασφαλίσει μια θέση εργασίας τής στοίχισε την υγεία και την αξιοπρέπειά της.

Μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο μειώνονται οι μισθοί στην ΕΕ

Σε σταθερή πτώση βρίσκονται οι μισθοί στην Ελλάδα, από τα μέσα του 2010 και το πρώτο μνημόνιο έως σήμερα, και ενώ στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι μισθοί αυξήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο πέρυσι στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο οι μισθοί συνεχίζουν να πέφτουν, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων κοινωνικού μερίσματος

Τέσσερις είναι οι βασικές κατηγορίες δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα, που οριστικοποιούνται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή.