oaednews

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Προσεχώς οριστικά αποτελέσματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και νέα προκήρυξη

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Αντωνοπούλου έκανε γνωστό ότι το υπουργείο είναι σχεδόν έτοιμο να βγάλει και τα οριστικά αποτελέσματα για τους επόμενους 34 πιο ευπαθείς δήμους και μέσα στον Δεκέμβριο θα έχει βγει η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία  και για τους υπόλοιπους δήμους, που αφορά προσλήψεις 27.000 ανθρώπων, ενώ οι πόροι έχουν εξασφαλιστεί και από τον κρατικό προϋπολογισμό και από το ΕΣΠΑ»


Ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 350 -400 εκατ. ευρώ εκτιμά πως θα εξασφαλίσει το υπουργείο Εργασίας για την υποστήριξη των ανέργων τα επόμενα χρόνια, όπως γνωστοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 f".

Πρωινός περίπατος και… καφεδάκι με μουσική, στο κέντρο της Αθήνας.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, σας περιμένουμε όλους στις 10:30π.μ. στο Άγαλμα της Μελίνας Μερκούρη (απέναντι από τις στήλες του Ολυμπίου Διός) για να ξεκινήσουμε τον καθιερωμένο – πια - περίπατό μας! Θα περπατήσουμε στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μαθαίνοντας μερικές πληροφορίες για τα ιστορικά κτίρια αυτού του δρόμου και θα καταλήξουμε λίγο πιο πάνω στο Μερόπειο Ίδρυμα, όπου θα μας υποδεχθεί για να πιούμε το πρωινό μας καφεδάκι με ζωντανή μουσική! Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει η Άλκηστη Ζευγώλη.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά οι θέσεις είναι περιορισμένες!

Να τα λέμε κι αυτά...

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση ...
Αγαπητό cretalive,
η καλοκαιρινή σεζόν έφτασε στο τέλος της και χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλληλοι και εργαζόμενοι στο κλάδο του τουρισμού, σπεύδουν σωρηδόν στον ΟΑΕΔ για να ενταχθούν στο τρίμηνο πλέον για τους περισσότερους Ταμείο Ανεργίας. 
Σε όλα τα καταστήματα ΟΑΕΔ γίνεται το αδιαχώρητο με τα νεύρα των πολιτών και των εργαζομένων να δοκιμάζονται καθημερινά, ενώ δε λείπουν και τα ευτράπελα που ακούμε κατά καιρούς. 

Ψάχνουν εργασία μέσω συγγενών και φίλων Τέταρτη επιλογή η εύρεση απασχόλησης από τα αρμόδια γραφεία του ΟΑΕΔ

Του Στέλιου Παπαπέτρου
spapap@naftemporiki.gr

Το δραματικό αδιέξοδο για αναζήτηση εργασίας περισσότερων από ένα εκατομμύριο ανέργων αποτυπώνεται με τον πιο έντονο τρόπο στις ενέργειες που κάνουν προκειμένου να βρουν έστω μια θέση μερικής ή προσωρινής απασχόλησης ή ακόμη και ένα μεροκάματο χωρίς ασφάλιση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (2ο τρίμηνο 2016), η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων αυτών, δηλαδή εννέα στους δέκα ανέργους, δηλώνει ότι η πρώτη ενέργεια που κάνει για να βρει μια θέση απασχόλησης είναι να ρωτήσει φίλους, συγγενείς ή να απευθυνθεί στα εργατικά σωματεία.

Aύξηση των προσλήψεων στο Δημόσιο

Με κεντρικό μήνυμά της: «Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε το Δημόσιο», η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα. Όλγα Γεροβασίλη, όχι μόνο ξεκαθαρίζει ότι, δεν θα γίνουν απολύσεις από το Δημόσιο, αλλά επισημαίνει ότι, θα αυξηθούν οι προσλήψεις το 2017 και 2018, σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής. Επίσης, κάνει σαφές ότι, δεν θα υπάρξουν υποχρεωτικές μετακινήσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, στο πλαίσιο του προσφάτως ψηφισθέντος ν/σ για την "κινητικότητα" στη Δημόσια Διοίκηση.
Ειδικότερα, απάντησε η Υπουργός για,
Απολύσεις από το Δημόσιο – Αύξηση προσλήψεων

Μονιμοποίηση Συμβασιούχων-Ποιους αφορά η απόφαση

Δεκτή έκανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, την βουλευτική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την κινητικότητα, η οποία αφορά στην παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από ένδικα μέσα αναφορικά με τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού ή εποπτευόμενων φορέων του, που έχουν δικαιωθεί δικαστικά!