oaednews

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για το Πολυτεχνείο

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal @oaed.gr                                                     

                                                          Αρ. Πρωτ. 522 / 16-11-2021

Θέμα:   “Το Πολυτεχνείο Ζει”

        Το Πολυτεχνείο ζει! Ζει όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται, όσο υπάρχουν κοινωνικά αιτήματα, όσο υπάρχει αυθαιρεσία των κυβερνήσεων, όσο υπάρχουν συνάνθρωποί μας κοινωνικά αποκλεισμένοι και καταπιεσμένοι. Ζει όσο δεν υπάρχει Παιδεία και Υγεία για όλους, όσο δεν υπάρχει δικαιοσύνη και αξιοπρεπή διαβίωση για όλους.

        Οι αγώνες της νεολαίας  απέναντι στην κανονικότητα της εποχής  ζουν,  για να μας θυμίζουν  πως μόνο με αληθινούς αγώνες και  θυσίες υπάρχει ελπίδα. Το Πολυτεχνείο Ζει,  για να μας θυμίζει πως κάποιοι Άνθρωποι, «δε  ζυγιάζουν, δε μετρούν, δε βολεύονται, ακολουθούν το βαθύ τους χτυποκάρδι» και το χτυποκάρδι προστάζει αγώνες καθημερινούς.

        Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στο γύψο τους κοινωνικούς αγώνες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, μέσω του νόμου Χατζηδάκη, η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποκλείσει από τα Πανεπιστήμια χιλιάδες μαθητές μέσω της ΕΒΕ, η προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ και να φιμώσει κάθε αντίθετη φωνή, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και η δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου μέσω της ακρίβειας συνιστούν αιτία νέων αγώνων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΣΤ:ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

 

ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Το Δ.Σ. του Ε.Μ.Σ.Τ., συμμορφούμενο προς το γενικό πνεύμα της κυβέρνησης, αντί να προχωρήσει με τις απαραίτητες ενέργειες στην κάλυψη των οργανικών κενών του Μουσείου με θέσεις μόνιμου προσωπικού ή –έστω μέσω διαγωνισμού Α.Σ.Ε.Π.– στην πρόσληψη συμβασιούχων προκρίνει την ενοικίαση εργαζομένων αναθέτοντας σε ιδιωτική εταιρεία την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων στα εκδοτήρια εισιτηρίων και στο πωλητήριο του Μουσείου.


Με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης το Ε.Μ.Σ.Τ. κάλεσε συγκεκριμένη εταιρεία να υποβάλει οικονομική προσφορά για την κάλυψη τριών θέσεων εργασίας για ένα τετράμηνο. Μολονότι η πρόσκληση κάνει λόγο «για παροχή υπηρεσιών», στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με καθαρή ενοικίαση εργαζομένων. Άραγε με το ποσό των 29.950 €, που θα εισπράξει η ιδιωτική εταιρεία για αυτούς τους τέσσερις μήνες, πόσους συμβασιούχους θα μπορούσε να προσλάβει το Ε.Μ.Σ.Τ. για το ίδιο χρονικό διάστημα;. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί: αν από το ποσό της παραπάνω σύμβασης αφαιρεθεί το προβλεπόμενο μισθολογικό κόστος, απομένουν κοντά στα 12.000 €. Τώρα λοιπόν που θα «χαρίσει» τα χρήματα αυτά σε μια ιδιωτική  εταιρεία τι θα μας απαντήσει; Ποιον είδους «οικονομικό εξορθολογισμό» θα επικαλεστεί όταν, τηρώντας την κυβερνητική  γραμμή του «ωραίου πλιάτσικου», σκορπά με τρόπο απροσχημάτιστο χρήματα των φορολογουμένων – μάλιστα σε μια συγκυρία, κατά την οποία προλειαίνεται το έδαφος για νέα οικονομική ασφυξία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων;