oaednews

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Νίκος Ξυλούρης-Πως να Σωπάσω

Πως να με κάνουν να τον δω τον ήλιο μ άλλα μάτια....Στη μνήμη του δικού μας Νίκου Ξυλούρη (Ψαρονίκου)

Νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ

Την απόφαση του υπ. Εργασίας Γ. Βρούτση για τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ στους φορείς πρόνοιας παρουσιάζει το «Εθνος». Από τις μειώσεις διασώζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που έκαναν αίτηση μέχρι και τον Αύγουστο του 2013. Οι υπόλοιποι θα έχουν μείωση που δεν θα ξεπερνά το 15%.

Απο την ειδική αυτή εισφορά όλων των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου στα 500 εκατ. ευρώ τα έσοδα του προϋπολογισμού το 2012 - 2013 για την καταπολέμηση της ανεργίας.


Το μισό δισεκατομμύριο ευρώ φθάνουν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού τη διετία 2012 -2013 για την καταπολέμηση της ανεργίας, όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Ο Χρήστος Σταϊκούρας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στην Βουλή, δίνει στοιχεία για τα έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που έχει επιβληθεί για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Τι αλλάζει στους μισθούς του Δημοσίου.

   
Μειώσεις από 4 ευρώ έως 65 ευρώ αλλά και αυξήσεις από 9 έως 17 ευρώ το μήνα θα δουν από τον ερχόμενο μήνα στους μισθούς τους οι δημόσιοι υπάλληλοι (που ασφαλίστηκαν μέχρι το 1992) εξαιτίας των αλλαγών που θα έχουν στις κρατήσεις για την επικουρική σύνταξη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.