oaednews

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

"Χρήμα εξ ουρανού" και εγγυημένη μισθωτή εργασία

Της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου

Όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η επεκτατική νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της και η Ευρωζώνη μάλλον οδηγείται σε παγίδα ρευστότητας (liquidity trap). Τα ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα προσφέρουν χαμηλά επιτόκια, όμως σε πολλά κράτη - μέλη της Ε.Ε. ο δανεισμός για επενδυτικούς σκοπούς διολισθαίνει σε ολοένα χαμηλότερα επίπεδα. Ο λόγος που το φτηνό χρήμα λιμνάζει καταγράφεται σαφώς στην πτώση του δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών των εταιρειών. Η απομείωση της ζήτησης που υπάρχει στην ευρωπαϊκή αγορά και οι πολιτικές λιτότητας που έχουν επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη καθιστούν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τις ίδιες τις τράπεζες φειδωλές στον δανεισμό για επενδυτικούς σκοπούς.

Πυροσβεστική - ΟΑΕΔ . Στις 28/5 ο αγώνας ημιτελικών ΑΔΕΔΥ

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ!                     Στις 28/5/2016 & ώρα  11:00 στο γήπεδο της Καλλιθεας  ο αγώνας ημιτελικών  κυπέλου ΑΔΕΔΥ μεταξύ των ομάδων Πυροσβεστική  -ΟΑΕΔ . 
  Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοινωςη του αθλητικού τομέα της ΑΔΕΔΥ:

Συνηθίζοντας τον κόφτη

«Συμβιβασμός κάποτε σήμαινε ότι μισό καρβέλι ψωμί ήταν καλύτερο από το να μην έχεις καθόλου ψωμί. Για τους σύγχρονους πολιτικούς, συμβιβασμός φαίνεται να σημαίνει ότι μισό καρβέλι είναι καλύτερο από ένα ολόκληρο», έλεγε μια φορά κι έναν καιρό ο Γκ. Κ. Τσέστερτον.
Σήμερα θεωρείται κανείς τυχερός αν εργάζεται, διπλά τυχερός αν πληρώνεται τακτικά και τριπλά τυχερός αν έχει ολόκληρη και όχι μισή δουλειά.
Κάποτε όταν λέγαμε «μισές δουλειές», εννοούσαμε τις τσαπατσούλικες, τις παρατημένες στη μέση.