oaednews

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Το αδιαχώρητο στον ΟΑΕΔ της Κω που λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό

Έκλεισαν όλες οι Καλοκαιρινές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, κ.λ.π. οπότε όλοι οι εργαζόμενοι τρέχουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να πάρουν το επίδομα ανεργίας.
Βέβαια οι ουρές είναι ατελείωτες.
Έτσι σήμερα 4 Νοεμβρίου όσοι θέλουν να πάρουν σειρά για κατάθεση με την απόλυση τους στο χέρι, παίρνουν σειρά για μετά από 20 ημέρες και πάνω.
Δηλαδή για 23 Νοεμβρίου κλπ.

Σύσταση επιτροπής κατόπιν εορτής...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 133 / 3-11-2014
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες
Θέμα: «Σύσταση επιτροπής κατόπιν εορτής»

Το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε με εντυπωσιακά αργά ανακλαστικά, να ασχοληθεί με τη χαώδη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας και να ελέγξει λέει, τις  «επιθετικές, παρελκυστικές πρακτικές για την προσέλκυση ωφελουμένων» από τους Παρόχους Κατάρτισης των προγραμμάτων voucher! Με την αριθμ. Πρωτ. 4.28133/5.20188 Απόφαση του Υπουργού συστάθηκε επιτροπή για τον έλεγχο των Παρόχων Κατάρτισης οι οποίοι προκειμένου να προσελκύσουν ανέργους, δίνουν δώρα από αυτοκίνητα και διαμονή σε πεντάστερα ξενοδοχεία μέχρι τάμπλετ (τα πιο φτωχά) και φυσικά όλοι υπόσχονται ανέξοδα μια θέση εργασίας στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Θα μπορούσε κανείς να χαιρετίσει την Απόφαση αυτή του Υπουργού αν:
1.       Δεν ερχόταν με μεγάλη καθυστέρηση, παρά την εδώ και μήνες κρούση του κώδωνα του κινδύνου από εμάς
2.       Δεν είναι ένα κλασικό ημίμετρο της παλιάς «καλής» ελληνικής πραγματικότητας, που σύστηνε επιτροπές επί επιτροπών και τα προβλήματα περίμεναν καρτερικά τη… μη επίλυσή τους
3.       Δεν εστιάζει στην αιτία του προβλήματος, αλλά ασχολείται με ένα από τα συμπτώματα του.