oaednews

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Μανώλης Γλέζος

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν μεγάλος μάγκας γιατί τις πιο θεαματικές κινήσεις της ζωής του -ακόμα και τον θάνατό του-, τις έκανε όταν υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας. 


πιτσιρίκος

Δελτίο Τύπου Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ


Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο στον τομέα της υγιεινής και της ασφάλειας των εργαζομένων  όσο και στον τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Επισημαίνουμε  ότι δε μας αφήνει καθόλου αδιάφορους η κατάσταση στην αγορά εργασίας, όπως έχει διαμορφωθεί. Χιλιάδες  απολύσεις, αδυναμία ελέγχων, αφού δόθηκε το δικαίωμα στους επιχειρηματίες να μη δηλώνουν άμεσα, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, το προσωπικό τους στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

Δεν μας αφήνουν αδιάφορους οι χιλιάδες απολύσεων, δεν μας αφήνει αδιάφορους η αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων εν μέσω κορωνοιού, ούτε φυσικά η τακτική της διοίκησης να καθαιρεί συναδέλφους, πέρα από κάθε δεοντολογία, χωρίς καν προηγούμενη ενημέρωση, και χωρίς λόγο, και μετακινώντας άλλους, χωρίς καν αίτηση,   εξυπηρετώντας ρουσφέτια, ενώ εκκρεμούν αιτήσεις μετάθεσης –μετακίνησης για σοβαρούς λόγους. Δηλώνουμε ότι ήμασταν και θα παραμείνουμε στις επάλξεις για να εμποδίσουμε την παραβίαση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, ούτε θα επιτρέψουμε τη μετατροπή του Οργανισμού σε ξέφραγο αμπέλι και ιδιοκτησία κανενός.
Ο ΟΑΕΔ, όπως έγραψε και ο κ. Διοικητής στην ανοιχτή επιστολή του, αποτελεί, όντως, το αποκούμπι των εργαζόμενων και των ανέργων και θα μπορούσε, πράγματι, να αποτελεί ανάχωμα σε κάθε κρίση…
Δυστυχώς, όμως, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ,  προχώρησε  στη μείωση των πόρων του ΟΑΕΔ μέσω της μείωσης των εισφορών, με βασικό επιχείρημα ότι  η μείωση των πόρων θα καλυφθεί από την ανάπτυξη. Να, όμως, που η ανάπτυξη δεν ήρθε. Ήρθε μια νέα κρίση, και τώρα σιωπή...

Μέτρα στήριξης των ανέργων???

Ως μέτρα στήριξης των ανέργων βαφτίζει η κυβέρνηση τη δυνατότητα  τους να εγγράφονται ηλεκτρονικά στα μητρώα του ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που κυοφορείται εδώ και ένα χρόνο και έχει αναγγελθεί άπειρες φορές.
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ
Άμεσα και συγκεκριμένα εντός Απριλίου ενεργοποιείται το πρόγραμμα ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για 36.500 άνεργους ηλικίας 18-67 σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ όπως επίσης και όλα τα προγράμματα στήριξης των ανέργων του Υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από τον μήνα Μαϊο θα ξεκινήσουν σταδιακά προγράμματα που θα αφορούν περίπου 100.000 ανέργους .
Επίσης από σήμερα, στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης του ΟΑΕΔ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ταυτόχρονη μείωση του συγχρωτισμού,