oaednews

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χωρίς ταμπού, η μεταφορά των Δημόσιων Υπηρεσιών σε Ιδιώτες

Την ανάγκη να ξεκινήσει η συζήτηση για την μεταφορά υπηρεσιών από το κράτος στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς ταμπού και ιδεολογικές προκαταλήψεις, υπογράμμισε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικαλούμενος παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών.

Δελτίο Τύπου ΠΟΠΟΚΠ

Το πολιτικό «marketing» στο οποίο επιδίδεται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κος Βρούτσης από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή αγγίζει πλέον τα όρια της πρόκλησης.
Ιδιαίτερα οι εξαγγελίες του που αφορούν στην απονομή των συντάξεων σε ένα μόλις μήνα από το καλοκαίρι του 2015 και μάλιστα με λιγότερο από το ¼ του υπηρετούντος προσωπικού θα αποτελέσουν διαχρονικά «μνημείο» παραπλάνησης, εμπαιγμού, αλλά και προσβολής εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
Θριαμβολογεί για τα προγράμματα «Αριάδνη», «Ήλιος» και «Εργάνη» και για τα χρήσιμα στατιστικά δεδομένα που έχει πλέον στη διάθεσή του, «ανακαλύπτοντας ξανά την Αμερική» αλλά με κάποιες δεκαετίες καθυστέρηση.
Ξεχνά επίσης να αναφερθεί και να απολογηθεί σε εργαζόμενους και συνταξιούχους για το μεγαλύτερο «επίτευγμα» του ίδιου και των Κυβερνήσεων στις οποίες συμμετέχει ή στηρίζει και αφορά στο πρόγραμμα «Προκρούστης» το οποίο περιλαμβάνει:
  •      Kόψιμο μισθών
  •      Κόψιμο συντάξεων, κύριων και επικουρικών
  •      Κόψιμο εφάπαξ Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα
  •      Πλήρη απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων
  •      Κλείσιμο Οργανισμών (ΟΕΕ – ΟΕΚ)
  •      Απολύσεις εργαζομένων στους ΦΚΑ
Επισημαίνουμε λοιπόν απευθυνόμενοι στον κο Υπουργό ότι η απουσία πολιτικών θέσεων και στρατηγικής και κυρίως η απόλυτη ενδοτικότητα στις επιταγές της τρόικας, δεν μπορούν να υποκατασταθούν από φθηνά και δήθεν «εκσυγχρονιστικά» πυροτεχνήματα, όταν ο ίδιος αδυνατεί να δώσει λύση ακόμη και στα πιο επουσιώδη ζητήματα.
Γι αυτό ας αφήσει τα μεγάλα λόγια.
Αν ήθελε «το πιο σύγχρονο υπουργείο εργασίας στην Ευρώπη» όπως δηλώνει, θα το είχε φτιάξει – αυτός και οι προκάτοχοί του – στις τόσες δεκαετίες που κυβερνούν τη χώρα.
Αλλά ούτε θέλουν, ούτε ξέρουν, ούτε μπορούν. Είναι ικανοί μόνο να κόβουν, όχι να ράβουν.
Καταγγέλλουμε επίσης τον Υπουργό Εργασίας, ότι προκειμένου να «χαϊδέψει τ’ αυτιά» των γνωστών νεοφιλελεύθερων «ταγών», εξελίσσεται στον πιο πρόθυμο «λαγό» για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας στα ασφαλιστικά ταμεία.
Με την ανεύθυνη στάση του τροφοδοτεί και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα αβεβαιότητας μεταξύ των εργαζόμενων, δημιουργώντας και εμφανίζοντας παράλληλα μια εικονική πραγματικότητα σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους.
Αυτή είναι η επιτυχία σας κε Υπουργέ και λάβετε υπόψη σας ότι σε περίπτωση που υπάρξουν διαθεσιμότητες ή απολύσεις στους ΦΚΑ αυτοί δεν πρόκειται να ξανανοίξουν.
          

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΟΤΑΣ                                                   ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ

Χάθηκαν 35.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο

Αρνητικό ήταν το ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων για τον Οκτώβριο, μετά από επτά θετικούς μήνες αφού όπως προέκυψε χάθηκαν 35.000 θέσεις εργασίας.Αν και η συνολική εικόνα για το 2013 είναι θετική κατά 130.000 θέσεις εργασίας, τα ποσοστά του Οκτωβρίου προκαλούν έντονο προβληματισμό, όσον αφορά την ανεργία στη χώρα.

Αναστάτωση κι εκνευρισμός σήμερα το πρωί στον ΟΑΕΔ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Αναστάτωση δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΔ στο Ρέθυμνο καθώς εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν λόγω του μικρού αριθμού σειράς  προτεραιότητας που εκδίδεται από το αυτόματο μηχάνημα.

Διάλογο κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων ζητά η ΕΣΕΕ

Η ΕΣΕΕ, μέσω της συμμετοχής της στην UEAPME, ανέλαβε ενεργό ρόλο στη διαδικασία διαμόρφωσης θέσεων στα πλαίσια της Τριμερούς Κοινωνικής Συνδιάσκεψης εργοδοτών, όπου τέθηκε επιτακτικά το ζήτημα της συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων στην ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση.

Δωρεάν σεμινάρια από το ΚΕΑΝ

Το ΚΕΑΝ θα πραγματοποιήσει δύο δωρεάν σεμινάρια μη τυπικής εκπαίδευσης, ένα για τις τεχνολογίες πληροφορικής και ένα για τις εναλλακτικές καλλιέργειες. Τα σεμινάρια αυτά θα απευθυνθούν σε άνεργους νέους και νέες 18-30 ετών και θα περιλαμβάνουν θεωρητικές εισηγήσεις, εργαστήρια και πρακτική εφαρμογή της διδακτέας ύλης.

Η άθληση αντίδοτο στην κατάθλιψη που προκαλεί ανεργία

Άλλος ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους αυτής της χώρας είναι ο Μελέτης Παράκατης, ο οποίος βρήκε τουλάχιστον τρόπο να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη που προκαλεί η ανεργία.

Ευκαιρίες εξόδου

Αέρα συνταξιοδότησης έχουν χιλιάδες άντρες και γυναίκες με ανήλικο, που μπορούν να φύγουν στα 50-55 από Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ιδιωτικό τομέα. Ακόμη, ευκαιρία εξόδου πριν από τα 62 με μειωμένη και στα 67 με πλήρη σύνταξη έχει μεγάλη κατηγορία εργαζομένων, σύμφωνα με οδηγό που κατήρτισε ο σύλλογος υπαλλήλων στην Εθνική Τράπεζα, ο οποίος ισχύει για όλες τις τράπεζες και τα λεγόμενα ευγενή Ταμεία (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί).

Πρόσκληση για υποβολή αιτημάτων από τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, για κάλυψη αναγκών από τη διαθεσιμότητα του ν. 4172/2013


«Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η με στοιχεία ΔΙΠΙΔΔ/Β.2Δ/50/οικ. 29096/25.10.2013 (με ΑΔΑ: ΒΛΛΑΧ-8ΘΦ), με θέμα «Κινητικότητα υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσεων», με την οποία καλούνται οι υπηρεσίες του Δημοσίου να υποβάλουν αιτήματα για κάλυψη των αναγκών τους από υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, λόγω κατάργησης της θέσης τους,