oaednews

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΕΚΤ: ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ανεργία στην Ελλάδα

Μείωση του ΑΕΠ κατά 0,3% το 2016 και αύξηση κατά 2,5% το 2017 και 3% το 2018 προβλέπει για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), όπως προκύπτει από ανάρτηση στην ιστοσελίδα της για τις μακροοικονομικές προβλέψεις των χωρών της Ευρωζώνης.
Για το ποσοστό της ανεργίας, η ΕΚΤ προβλέπει ότι θα μειωθεί από 24,9% πέρυσι στο 24,1% το 2016 και περαιτέρω στο 22,8% το 2017 και το 21,4% το 2018.

Σε σύσκεψη για τις Εργατικές Αγ. Ιωάννη η διοικήτρια του ΟΑΕΔ

Σύσκεψη με θέμα τις υπάρχουσες εκκρεμότητες στο θέμα των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Ιωάννη, που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμου πραγματοποιήθηκε  σήμερα το πρωί, στο Μαράσλειο.

ΟΑΕΔ: Την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για 8μηνη απασχόληση

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη ανέργων στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιηθούν σε 17 Δήμους της χώρας, θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.Η πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) αφορά στον πρώτο κύκλο προσλήψεων 3.737 ανέργων από τους συνολικά 6.918 που θα προσληφθούν για 8μηνη απασχόληση με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Συλλυπητήριο Μήνυμα


 Το ΔΣ της Π.Ε.Υ. ΟΑΕΔ  εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το χαμό της εξαιρετικής συναδέλφου μας  Ζέτα Τόγια , εργαζόμενη στο ΚΠΑ Παλλήνης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί  σήμερα 17/6/2016 και ώρα  5μμ στο νεκροταφείο Χολαργού.


Ας είναι αιωνία η μνήμη της 

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό στο ΚΕΚ του ΟΑΕΔ

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την υλοποίηση ενός προγράµµατος κατάρτισης για 25 ∆ηµότες του ∆ήµου Ζίτσας Ηπείρου, σχετικά µε την παραγωγή και πώληση τοπικών αγροτικών προϊόντων, µε τίτλο:«Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής για την Ανάπτυξη της επιχειρηµατικότητας στη παραγωγή και πώληση Μελιού»,

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: Ασφαλιστικό – νόμος λαιμητόμος – Βάρβαρα μέτρα που δεν έχουν τελειωμό

Τις αναγκαστικές μετατάξεις στο υπουργείο Εργασίας, που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για πλεονάζον προσωπικό, καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Ασφαλιστικά ταμεία.
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους τονίζουν:
«Πριν στεγνώσει το μελάνι από το αντιασφαλιστικό έκτρωμα ήρθε ο νόμος 4389/16 και συγκεκριμένα το άρθρο 234 να δείξει τι επιφυλάσσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους εργαζόμενους των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Η Αντωνοπούλου για την ανεργία

«Η ΤτΕ εκτιμά ότι η ανεργία αποκλιμακώνεται. Στο Ρ/Σ Κόκκινο διέψευσα, όσους επιμένουν να προβλέπουν ότι η ανεργία με τον ΣΥΡΙΖΑ εκτινάσσεται».

Αυτό αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμιση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, με αφορμή τη δημοσιοποίηση ρεπορτάζ στο διαδίκτυο, με τίτλο «Αντωνοπούλου στο Ρ/Σ 105,5 Στο Κόκκινο:

Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής : Για την απόφαση του ΟΑΕΔ σχετικά με τους άνεργους σπουδαστές ΙΕΚ

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΟΑΕΔ (τη δεύτερη μέσα σε μια βδομάδα) την Τρίτη 14/6, την ώρα που συνεδρίαζε το ΔΣ του οργανισμού για το θέμα που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες με τις διαγραφές των άνεργων σπουδαστών ΙΕΚ από τα μητρώα του. Ως συνέπεια αυτής της ενέργειας είχαμε εκατοντάδες άνεργους σε όλη τη χώρα να βρίσκονται εκτεθειμένοι μένοντας ανασφάλιστοι, σε αρκετούς ανέργους υπήρχε αναζήτηση ποσών που προέρχονταν από επιδόματα ανεργίας που είχαν λάβει, άλλοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκ νέου μπροστά στο φάσμα της ανεργίας καθώς έχαναν τη μοριοδότηση με βάση την οποία είχαν προσληφθεί στην εργασία τους αλλά και μακροχρόνια άνεργοι να έβλεπαν τη μοριοδότησή τους να εξανεμίζεται.