oaednews

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Κινητικότητα: Δεν απαιτείται πλέον η έκδοση Οργανισμών από φορείς

Προσπάθεια να επισπεύσει την διαδικασία κινητικότητα για την οποία πήρε «κίτρινη» κάρτα από τους θεσμούς, κάνει με TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατατέθηκε σε «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Πρόληψη και τη Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας,» του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η διαδικασία της κινητικότητας «ξεχειλώνει» (σ.σ. δεν απαιτείται  πλέον η απαραίτητη προϋπόθεση της έκδοσης Οργανισμών από φορείς καθώς στην πελιοψηφία τους κυρίως οι ΟΤΑ δεν έχουν προχωρήσει) και αυστηροποιείται καθώς προβλέπεται ότι:

Διπλασιάζονται τα νοικοκυριά που θα ενταχθούν στο «Εξοικονομώ κατ' οίκον

Σε 90.000-95.000 αυξάνεται το πλήθος των νοικοκυριών που θα μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ'Οίκον», μετά τον διπλασιασμό των πόρων που ανακοίνωσε επίσημα απόψε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από 40.000 - 45.000 που ήταν το αρχικό πλήθος των δικαιούχων.Σε συνεννόηση με τις Περιφέρειες, επιδιώκεται η αύξηση και του δικού τους σκέλους χρηματοδότησης, ενώ συνυπολογίζονται τα τραπεζικά κεφάλαια που έχουν εξασφαλιστεί (250 εκατ. ευρώ), το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.

Εκπαιδευτική επίσκεψη με θέμα το κρέας από την σχολή Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου

Οι μελλοντικοί μάγειρες μαθαίνουν για την Α’ ύλη

Το κρεοπωλείο “Το Πρώτο” στο Αγρίνιο επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β’ τάξης Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018.

Καταγγελία για τον ορισμό αναπληρωματικού αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Έβρου


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 570/20-3-2018 απόφαση της ΔΟΕ, καθώς και τις ανακοινώσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών ΠΕ του Νομού Έβρου, καταγγέλλει την ενέργεια του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Α. Μακεδονίας – Θράκης με την οποία όρισε ως αναπληρωματικό μέλος στο ΠΥΣΠΕ Έβρου εκπαιδευτικό, η οποία δεν προτάθηκε «από τις οικείες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των Εκπαιδευτικών», αλλά από το Σύλλογο Καθηγητών ΠΕ Έβρου, ο οποίος δεν είναι μέλος της ΔΟΕ.

Κάλπικο το πάγωμα της αξιολόγησης από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι “αναστέλλει προσωρινά τη διαδικασία αξιολόγησης ώστε να προβεί σε αναγκαίες τεχνικές αναπροσαρμογές” είναι χωρίς αντίκρισμα. Η κυβέρνηση διατηρεί το ν. 4369/16 και όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, την ουσία και το αντιλαϊκό περιεχόμενο της “αξιολόγησης” στο Δημόσιο. Και μόνο το γεγονός ότι μιλά για τεχνικές αναπροσαρμογές επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμηση.

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2018.
Το ποσό των 62.474.604,71 ευρώ θα καταβληθεί σε  284.795 δικαιούχους και αφορά συνολικά 610.000 άτομα.

30-54 ετών το 62,3% των ανέργων



Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην παραγωγική ηλικία και έχουν ως επί το πλείστον διαμορφωμένα πάγια έξοδα είναι αυτοί που πλήττονται από τα μνημονιακά μέτρα και την ανεργία.
Το 62,3% των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ είναι ηλικίας 30-54 ετών και είναι πολύ εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για 560.214 ανθρώπους που στη μεγάλη πλειονότητά τους έχουν οικογένεια και άρα αυξημένα έξοδα διαβίωσης και ζουν είτε στο ενοίκιο ή σε ένα σπίτι που αγόρασαν προ κρίσης με στεγαστικό δάνειο κ.λπ.

Προπληρωμή επιδομάτων ΟΑΕΔ

Την απόφαση για προπληρωμή όλων  των επιδομάτων ανεργίας(Τακτικό επίδομα, μακροχρόνιων ανέργων και βοήθημα αυτοτελώς απασχολουμένων) αποφάσισε ο ΟΑΕΔ. Η προπληρωμή  για όλα τα επιδόματα που καταβάλλονται από 30/3 έως 15/4 θα γίνει στις 29/3.

Η «ψηφιακή υπογραφή» στο Δημόσιο

Τα Υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης διοργανώνουν εκδήλωση, την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 12 μμ, για την παρουσίαση του έργου «Κεντρική Υποδομή για την Ηλεκτρονική Ανταλλαγή Εγγράφων μεταξύ των φορέων του Δημοσίου, με προηγμένες Ψηφιακές Υπογραφές», το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ με χρηματοδότηση από το Δημόσιο Πρόγραμμα Επενδύσεων 2018.