oaednews

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Έλεγχοι ΝΕΕ άξονα 7, εξαιρετικώς επείγον

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 206 / 28 -12 – 2015
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες
         
          Θέμα: «Έλεγχοι ΝΕΕ άξονα 7, εξαιρετικώς επείγον»
         
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ υιοθετεί πλήρως την ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας (Αρ. Πρωτ. 44/28-12-2015) και με δεδομένο ότι η «προσπάθεια» της Διοίκησης  να δώσει λύση, με «σπασμένο τηλέφωνο», χωρίς την ανάληψη ευθύνης και με ξεκάθαρες έγγραφες οδηγίες απέβη άκαρπη, καλεί τη διοίκηση του Οργανισμού:
          Να ξεκαθαρίσει εγγράφως τις νέες οδηγίες (αναλαμβάνοντας πλήρως και όχι μετακυλίοντας την ευθύνη).

Eξαιρετικώς επείγον.....

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10                                                     
 ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                    
ΤΗΛ FAX 2410-564501                                              Αριθμ Πρωτ.  44 . 28-12-2015

                                                         Προς   Όλες τις Υπηρεσίες.
                                                                     
                                                                         

Θέμα:  «εξαιρετικώς επείγον

Την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου στις 12:53μμ κοινοποιήθηκε  στα ΚΠΑ των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσής μας , έγγραφο «εξαιρετικώς επείγον»  στο πλαίσιο του προγράμματος Ενίσχυσης της Ρευστότητας  του άξονα προτεραιότητας 7,   για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων ΝΕΕ αποκλειστικά μέχρι 31/12/2015, «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας διαδικασίας ανάθεσης ελέγχων».
Μήπως «κατά παρέκκλιση» προβλέπεται να δοθούν και οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις για την πραγματοποίηση των ελέγχων; Όχι βέβαια…. Και οι «παρεκκλίσεις» έχουν τα όριά τους. 
Γεγονός είναι όμως ότι:
-Μέχρι 31/12/2015 απέμεναν «6» εργάσιμες ημέρες.

ΟΑΕΔ – Άνεργοι: Μέσω internet οι υπηρεσίες από 4 Ιανουαρίου

Από τις 4 Ιανουαρίου 2016 οι περισσότερες υπηρεσίες  του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού θα παρέχονται μόνο µέσω διαδικτύου, µε τη χρήση κωδικών πρόσβασης στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΟΑΕ∆ ή µέσω ΚΕΠ.
Η τρίµηνη Ανανέωση ∆ελτίου Ανεργίας, οι αιτήσεις για τα Ειδικά Εποχικά Βοηθήματα, Ειδικά Βοηθήματα Ανεργίας, Παροχές Μητρότητας είναι μερικές από τις σημαντικότερες υπηρεσίες για τις οποίες η διαδικασία πρόσβασης αλλάζει.
Για την εξυπηρέτησή τους, οι συναλλασσόμενοι είτε θα πιστοποιούνται ως χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕ∆ (παραλαμβάνοντας κλειδάριθμο από ένα Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης – ΚΠΑ ΟΑΕ∆, ή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) είτε θα απευθύνονται σε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, έχοντας μαζί τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Οι σχετικές οδηγίες για εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΟΑΕ∆, στη διεύθυνση www.oaed.gr  καθώς και στη σελίδα του Οργανισμού στο Facebook (https://www.facebook.com/oaed.gr/).