oaednews

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Τα πάνω-κάτω: Μετανάστες-εργάτες από το εξωτερικό ζητά η Αλβανία!

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί! Μέχρι προχτές Αλβανοί εργάτες κατέκλυζαν την χώρα και κάνανε ουρές για δουλειά με μεροκάματα πείνας. Τώρα η κατάσταση φαίνεται να έχει αντιστραφεί. Η Αλβανία ζητά να εισάγει φτηνά εργατικά χέρια για να καλύψει τις ανάγκες της!
Οι μετανάστες, βλέπετε, έχουν και ένα άλλο ρόλο στα καπιταλιστικά κράτη, ακόμα και στα αναπτυσσόμενα. Προσφέρουν φτηνό εργατικό δυναμικό και πιέζουν προς τα κάτω τους εγχώριους μισθούς.
Σε αλλαγές στη νομοθεσία που ρυθμίζει τις άδειες εργασίας των αλλοδαπών προχωρά η Αλβανία προκειμένου να προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης και εργασίας μεταναστών στη χώρα, στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών που ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν.

“Αγορά” εργασίας: Ο χειρότερος Σεπτέμβρης των τελευταίων ετών!

58 στις 100 νέες θέσεις των 300 ευρώ!
7.000 μετατροπές από πλήρη σε μερική-εκ περιτροπής απασχόληση!
50 στις 100 νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης των 500 ευρώ!
Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της «Εργάνης» για τον Σεπτέμβριο 2019
Πρωτοφανής έκρηξη παρουσίασε η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση τον Σεπτέμβριο 2019, όπως προκύπτει από το Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2019.

Επιστρέφουν με προσωρινή διαταγή 180 υπάλληλοι καθαριότητας στον ΟΑΕΔ

Δικαστική νίκη πέτυχαν χθες 180 υπάλληλοι καθαριότητας που είχαν προσληφθεί με την ΣΟΧ1/2018 και  η σύμβασή τους έληξε  30/9. Το δικαστήριο δικαίωσε τους 180 προσφεύγοντες και διέταξε την επιστροφή τους στην εργασία μέχρι 4/12/2019, ημερομηνία συζήτησης ασφαλιστικών  μέτρων. Ότι δεν μπόρεσε να κάνει το Υπουργείο Εργασίας, το πέτυχαν οι ίδιοι οι συνάδελφοι με δικαστική απόφαση. Να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών του Οργανισμού είναι χωρίς καθαριότητα .

13η σύνταξη: «Εξαφανίστηκε» από τον προϋπολογισμό -Τι θα γίνει

Ο προϋπολογισμός κατατέθηκε στη Bουλή, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει μέσα σε αυτόν η πρόβλεψη για 13η σύνταξη.
Προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαίωνε ότι η «13η σύνταξη» δεν θα περικοπεί το 2020, αλλά αντιθέτως θα μετατραπεί σε έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
                                                                                                                                                                                                                                                                        4 Οκτωβρίου 2019
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ευχόμαστε σε όλες και όλους μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!
Στις 25-9-2019 έγινε ανασύσταση του Δ.Σ. της Ο.Ε.Λ. μετά την παραίτηση του Προέδρου κ. Πασχαλίδη Ιωάννη λόγω εκλογής του ως Βουλευτή. Η παράταξη μας μετά την πρόταση της πλειοψηφίας της Ο.Ε.Λ. ψήφισε για μια κόμη φορά το νέο Προεδρείο, στο πλαίσιο της καλλιέργειας ενωτικού κλίματος, μπροστά στις δύσκολες στιγμές που έρχονται για τον κλάδο μας, ενόψει της προοπτικής λειτουργίας του θεσμού των σχολών μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ..

ΟΑΕΔ: Οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας διεκδικούν τις θέσεις εργασίας τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα

Την παραμονή τους στις θέσεις εργασίας που έχουν μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας διεκδικούν οι εργαζόμενοι, καταγγέλλοντας ότι παραβιάζονται εργασιακά τους δικαιώματα.

Η Επιτροπή Εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας Κυκλάδων καταγγέλλει οτι το μόνιμο προσωπικό των δήμων και όλων των δομών στο ευρύ δημόσιο, σταδιακά και μεθοδικά, μειώνεται και αντικαθίσταται από συμβασιούχους και εργαζομένους μέσω προγραμμάτων που δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και με μισθούς πείνας.
Ενώ οι εργαζόμενοι των κοινωφελών προγραμμάτων καλύπτουν πάγιες ανάγκες, αντιμετωπίζονται ως ωφελούμενοι για να καταπατώνται τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα.