oaednews

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΑΔΕΔΥ:Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων

Απεργία – Αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και την Εγκύκλιο της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, μέχρι τις 31/3/2017 πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Για τον σκοπό αυτό έχει αποστείλει και τα σχετικά έντυπα  στις δημόσιες υπηρεσίες.

Αλληλεγγύη στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Αλληλεγγύη στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την τρομοκρατία, με την οποία οι κρατούντες επιδιώκουν να φοβίσουν τον κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται και αγωνίζεται για τα εργασιακά δικαιώματα και για την επιβίωση με αξιοπρέπεια.
Την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη σέρνει εκ νέου σε δίκη 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, προέδρους και μέλη Δ.Σ. δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα οποία μετά από συνεχείς αναβολές, τελικώς κρίθηκαν αθώα καθώς καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον τότε Υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.

Κοινή Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ

Κοινή Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ
14/3/2017
Με αφορμή σχόλιο του Συλλόγου των πρώην ΟΕΚ-ΟΕΕ που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα και αναφέρει «Η τιτάνια προσπάθεια της μοναδικής συναδέλφου του ΟΕΚ Κομοτηνής που απασχολείται με τα στεγαστικά αντικείμενα αξίζει συγχαρητηρίων. Αποτελεί διαφήμιση για το κοινωνικό πρόσωπο του ΟΑΕΔ η εργατικότητα των υπαλλήλων του ΟΕΚ παρότι οι αντιξοότητες από τους τοπικούς συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ δεν σταματούν.»
Έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους σχολιασμοί δηλητηριάζουν τις σχέσεις των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ και δημιουργούν τεχνητούς διαχωρισμούς που δεν είναι ανεκτοί.

Πανευρωπαϊκή βράβευση για δύο σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης

Η Διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, συγχαίρει θερμά τους σπουδαστές Γ΄ εξαμήνου στην ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης -Αρχιμάγειρας», του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης, Κωνσταντίνο Παππά και Αθανάσιο Αθανασίου που απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις στον 10ο Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης καθώς και στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ελληνικής Κουζίνας “GREEK CHEF 2017”. Συγχαίρει επίσης την Διεύθυνση του Σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλλαν στην προσπάθεια αυτή και δεσμεύεται ότι θα ενισχύσει με κάθε δυνατό τρόπο, αντίστοιχες πρωτοβουλίες και ενέργειες μαθητών, καταρτιζομένων και εκπαιδευτικών, των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ.