oaednews

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Αποτελέσματα εκλογών στην Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας

Οι εκλογές που διεξήχθησαν  στη Λάρισα την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ανέδειξαν πρώτη δύναμη τη Δύναμη Ανανέωσης με  ποσοστό 60%,  δεύτερη την Ενωτική Κίνηση με 30% και τρίτη την Δημοσιουπαλληλική ενότητα με 7%. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αξιολόγηση Δομών και Υπαλλήλων – Με ποια κριτήρια θα συνταχθούν οι εκθέσεις των αξιολογητών

Περισσότερο με αξιολόγηση δομών και λιγότερο με αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων θα μοιάζει το νέο πλαίσιο που αναμένεται να φέρει στο φως της δημοσιότητας και συγκεκριμένα σε δημόσια διαβούλευση, από την ερχόμενη εβδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Και αυτό γιατί οι ατομικές αξιολογήσεις, θα είναι ένα από τα στοιχεία που θα κληθούν να συμβάλλουν στη γενικότερη αξιολόγηση του προσφερόμενου έργου των δημόσιων υπηρεσιών.

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 200 στελέχη Πληροφορικής τον Δεκέμβριο

Στον προθάλαμο του Εθνικού Τυπογραφείου βρίσκεται η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ μέσω της οποίας αναμένεται να προσληφθούν 200 επιστήμονες Πληροφορικής σε διάφορους φορείς του Δημοσίου.
Οι θέσεις στις ειδικότητες ΠΕ και ΤΕ Πληροφορικής θα είναι μόνιμες, ενώ η προκήρυξη 6Κ/2015 αναμένεται να βγει «στον αέρα» στις αρχές Δεκεμβρίου. Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί σε δικαστήρια και εισαγγελίες της χώρας.

Σκιάθος: Φιλοξενία 150 ανέργων σε Ξενοδοχεία

Οι επαγγελματίες του νησιού αναπτύσσουν κοινωνικές δράσεις
Πρωτοβουλίες τουριστικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα αναπτύσσουν τα μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκιάθου, έχοντας θέσει στο πλάνο της νέας χρονιάς την πρόθεση δωρεάν φιλοξενίας 150 περίπου ανέργων. Στις προθέσεις των μελών της Ενωσης είναι η επανάληψη της πρωτοβουλίας που είχε υλοποιηθεί και κατά το παρελθόν, με αποδέκτες 300 περίπου ανέργους, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν για τρεις μέρες σε ξενοδοχεία του νησιού, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα της δωρεάν μετάβασης. Σε εποχές κρίσης, οι ξενοδόχοι της Σκιάθου προτάσσουν ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες, προκειμένου να βοηθηθούν δεκάδες άνθρωποι που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Άλλοι 291 άνεργοι στη Θεσσαλία τον Οκτώβριο

Δισεπίλυτο παραμένει το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας με την κατάλογο των αναζητούντων εργασία να πληθαίνει συνεχώς.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΑΕΔ (μηνός Οκτωβρίου) προστέθηκαν επιπλέον 35.592 άνεργοι σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να ανέλθει στα 965.985 άτομα, από 930.393 που ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο.