oaednews

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Και τώρα τι κάνουμε;


Είναι το ερώτημα που όλοι σκεφτόμαστε! Η αβεβαιότητα χτυπάει κόκκινα και πραγματικά κανείς δεν ξέρει “που θα πάει το πράγμα”.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες καλούμαστε όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες να δουλέψουμε και να επιχειρήσουμε! Το εγχείρημα είναι δύσκολο και απαιτεί μεγάλες ποσότητες κουράγιου και ψυχραιμίας. 
Δεν θα να αναλύσω τι φταίει, εξάλλου το έχουμε πει πολλές φορές ότι από την μια το διογκωμένο κράτος με την γραφειοκρατία και τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και από την άλλη η νοοτροπία και “εσωστρέφεια” των ελληνικών επιχειρήσεων, έχουν κάνει την οικονομία μας μη ανταγωνιστική και πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη που παίρνει πρωτοβουλίες και έχει ανεβάσει ταχύτητα εδώ και πολύ καιρό. Εμείς σαν χώρα τι ακριβώς θέλουμε; Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει.

Βαρουφάκης: Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για να μείνουμε στο ευρώ


Το ερώτημα «Ποια η διέξοδος από την κρίση για την Ελλάδα;» έθεσε η γαλλική εφημερίδα «Monde» σε πέντε προσωπικότητες, Γάλλους και Έλληνες. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο καθηγητής Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι «σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη η Ελλάδα, αν θέλει να παραμείνει στο ευρώ, οφείλει να υποκύψει στους όρους» με τους οποίους λαμβάνει τα πακέτα διάσωσης.