oaednews

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πρόσκληση της ΓΣΕΕ σε συλλαλητήριο ενόψει της ΔΕΘ

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, που διοργανώνουν τα συνδικάτα, ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ «για να αναδείξουν τις δικές τους διεκδικητικές προτάσεις για την έξοδο της χώρας από τα δεσμά του μνημονίου, της κρίσης και της ύφεσης», απηύθυναν στελέχη της ΓΣΕΕ και των Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων της Β. Ελλάδας, σε κοινή συνέντευξη τύπου στο ΕΚΘ.

Στον «αέρα» βρίσκεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Στον «αέρα» βρίσκεται το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας, μέσα από το οποίο ΜΚΟ θα μεσολαβούσαν για την πρόσληψη 55.000 ανέργων σε Δήμους.

«Παίρνουμε άδικα μέτρα» «Αλλάξτε πολιτική»


Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
 «Δεν πάει άλλο, πρέπει να αλλάξει η οικονομική πολιτική...» είπαν ο καθένας με τον τρόπο του στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων, που συναντήθηκαν χθες μαζί του και συζήτησαν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις επιπτώσεις που έχουν τα οικονομικά μέτρα στην κάθε επαγγελματική και κοινωνική ομάδα.

Με μισθό 750 ευρώ όσοι προσλαμβάνονται στο Δημόσιο

Της Μαρίας Βουργάνα




Αποδοχές των 750 ευρώ το μήνα φέρνει για τους νεο-προσλαμβανόμενους στο Δημόσιο το ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο. Κυβέρνηση και τρόικα φαίνεται να έχουν συμφωνήσει οι νεο-προσλαμβανό­μενοι δημόσιοι υπάλληλοι να αμείβονται με βάση την εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.

Ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο από τον Οκτώβριο


Επισπεύδονται οι διαδικασίες εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, με στόχο να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.