oaednews

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση από ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.


"απαξιωτική στάση της Διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ. απέναντι στο Δ.Σ., όταν με επιχειρήματα και θέσεις συντεταγμένα επιχειρήσαμε να συμμετάσχουμε στο διάλογο" 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                                                                                                                                                                                                    3 Μαρτίου 2020
Συναδέλφισσες/οι,

Χαιρετίζουμε την ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ο.Ε.Λ. δεδομένου ,ότι επιχειρεί να αναπτύξει και να καλλιεργήσει ένα κλίμα ενότητας και ομοψυχίας του κλάδου εν όψει των δυσμενών επερχόμενων κυβερνητικών αλλαγών στο χώρο της πολύπαθης Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. αλλά και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Κ.).

Έτσι θα είναι το νέο «Εξοικονομώ» για την ενεργειακή αναβάθµιση των κτιρίων

Στη δημιουργία μιας νέας ξεχωριστής και μόνιμης υπηρεσίας, η οποία θα διαχειρίζεται όλες τις αιτήσεις του καινούργιου προγράμματος «Εξοικονομώ», προσανατολίζονται τα συναρμόδια υπουργεία.
Βάσει των εκτιμήσεων των στελεχών των υπουργείων, το νέο «Εξοικονομώ» μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μέχρι μία δεκαετία, με το συνολικό κονδύλι για κατοικίες, δημόσια κτίρια και βιομηχανίες- επιχειρήσεις να προσδιορίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

13ος & 14ος μισθός: Τι σημαίνει για τους Δημοσίους Υπαλλήλους μία θετική απόφαση του Αρείου Πάγου

Εν αναμονή απόφασης από τον Άρειο Πάγο σχετικά με τη συνταγματικότητα ή μη της κατάργησης δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος αδείας στον δημόσιο τομέα, στα Ειρηνοδικεία της Χώρας αναβάλλονται μαζικά οι σχετικές αγωγές εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου των Δήμων, αλλά και του δημοσίου τομέα γενικότερα.
Υπενθυμίζουμε ότι μετά την περσινή αρνητική κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί του θέματος, πολλές εκκρεμείς αγωγές των δημοσίου δικαίου υπαλλήλων απορρίπτονται, πολλές χωρίς καν να συζητηθούν στο ακροατήριο.

Συντάξεις: Αυξάνονται τα όρια ηλικίας το 2024

Συντάξεις: Σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2024, στα 68 έτη, αποκαλύπτει η αναλογιστική μελέτη που συνοδεύει το νέο ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», διάταξη του «νόμου Κατρούγκαλου» προβλέπει ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα ανακαθορίζονται σύμφωνα με το προσδόκιμο ζωής. Με βάση αυτό, το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα ανέβει το 2066 στο 72ο έτος.

e- ΕΦΚΑ:Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις εισφορές και την επιλογή κατηγορίας

Όλες τις πληροφορίες για την σωστή επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας δίνει ο e - ΕΦΚΑ με τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων παρατίθενται, στη διαδικτυακή πλατφόρμα του e- ΕΦΚΑ μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα, έως και τις 13 Μαρτίου 2020, την ασφαλιστική κατηγορία που επιθυμούν.