oaednews

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΟΑΕΔ: Έως 24/7 οι αιτήσεις για 3.494 προσλήψεις σε δήμους

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για 3.494 θέσεις πλήρους απασχόλησης, που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας (Β΄κύκλος) σε 17 Δήμους θύλακες υψηλής ανεργίας.

Προσλήψεις στο Ωνάσειο

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ανακοινώνει ότι, μετά τη λήξη της σύμβασης του Κέντρου με εταιρεία παροχής υπηρεσιών καθαρισμού προέβη, κατόπιν ανοικτής διαδικασίας, στη πρόσληψη πενήντα δύο (52) Καθαριστών και Καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ορισμένου χρόνου και πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

To Οργανόγραμμα του ΟΑΕΔ

του Βασίλη Αγγελόπουλου απο Dikaiologitika.gr

Μετά από 40 και πλέον έτη και τουλάχιστον τρεις αποτυχημένες προσπάθειες, ο ΟΑΕΔ «γυρίζει σελίδα» και ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία το νέο του Οργανόγραμμα.
Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα πρέπει να έχει δημοσιοποιηθεί έως τις 25 Ιουλίου το αργότερο και στον Οργανισμό βάζουν τις τελευταίες «πινελιές». Οι κυριότερες αλλαγές που θα υπάρχουν στο νέο Οργανόγραμμα σχετίζονται με τον τρόπο εξέλιξης των προγραμμάτων απασχόλησης, με τον καλύτερο συντονισμό και με τη διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων. Ειδικότερα οι βασικές αλλαγές σε σχέση με το σημερινό Οργανόγραμμα, έχουν ως εξής:

Επιδότηση της εργοδοτικής εισφοράς για 40.000 εργαζομένων με μπλοκάκι σε μισθωτούς

Επιδότηση της εργοδοτικής εισφοράς, που θα ανέρχεται το πολύ έως τα 350 ευρώ το μήνα και θα έχει διάρκεια ενός έτους, είναι το μέτρο που πρόκειται να ενεργοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το υπουργείο Εργασίας, ώστε να περιορίσει το πρόβλημα της ψευδούς αυτοαπασχόλησης.

Το πλαίσιο που καταρχήν επεξεργάζονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θέλει να αποκτούν δικαίωμα «κάλυψης» έως 40.000 εργαζόμενοι που έως τώρα παρέχουν υπηρεσίες εξαρτημένης απασχόλησης με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) σε έως δύο εργοδότες.
Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι οι δικαιούχοι να είναι είτε φυσικά, είτε νομικά πρόσωπα τα οποία απασχολούν εργαζόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών και θα έχουν εγγραφεί στην σχετική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ έως τη στιγμή της επίσημης έναρξης του προγράμματος. Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα θα προβλέπει την υποχρέωση διατήρησης του συνόλου του προσωπικού για ορισμένο διάστημα πριν την έναρξη της επιδότησης και διατήρηση των ωφελούμενων εργαζομένων με την ίδια σχέση εργασίας (εξαρτημένη εργασία) για ορισμένο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησης.