oaednews

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Περιορισμένης χρήσης το επίδομα ανεργίας

 Χριστίνα Κοψίνη

Με το άρθρο 152 το επίδομα ανεργίας όχι μόνο μετατρέπεται σε προπληρωμένη κάρτα, κατά το market pass, αλλά τίθεται και υπό περιορισμό το τμήμα εκείνο που μπορεί ο άνεργος να ρευστοποιήσει ● Εντονη κριτική για πολλά σημεία του σχεδίου νόμου και ιδίως για την ουσιαστική εξομοίωση ΤΕΑ με τα ομαδικά ασφαλιστήρια προγράμματα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

«Pass» ανέργων

 Στην απαράδεκτη λογική των pass και των διαφόρων «καλαθιών» εντάσσεται και το επίδομα ανεργίας με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το «μίνι Ασφαλιστικό».

Το νομοσχέδιο προβλέπει αφενός ότι το επίδομα θα καταβάλλεται αποκλειστικά με τη μορφή προπληρωμένης κάρτας και αφετέρου ότι θα επιτρέπεται η ανάληψη μετρητών μόνο κατά το 50% του επιδόματος, ενώ το υπόλοιπο θα καταναλώνεται υποχρεωτικά σε εμπορικά καταστήματα.

Η κυβέρνηση, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων, κλιμακώνει την επίθεση στα μεγαλύτερα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής, καθορίζοντας μέχρι και το πώς θα ξοδευτεί το ψευτοεπίδομα των 430 ευρώ που παίρνει μόνο το 12% - 14% από το 1 εκατ. περίπου εγγεγραμμένων ανέργων!

ΕΚΔΟΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 8Κ/2022)

 ΕΚΔΟΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

(ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 8Κ/2022)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ

 

Σήμερα εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 8Κ/2022 (Φ.Ε.Κ. 67/τ. Α.Σ.Ε.Π./14.10.2022), για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, δεκαπέντε (15) θέσεων μονίμου προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης - Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ), στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - ΟΠΕΚΑ, στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων – ΜΤΠΥ και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 62/2004 απόφαση και την υπ’ αριθ. 2/2020 γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: