oaednews

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

«ΠΛΕΥΣΙΣ»-ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ


ΠΑΡΑΤΑΣΗ: ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 
ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝΑπ. Παύλου 37, Θησείο

Διάρκεια
ΠΑΡΑΤΑΣΗ:
Έως Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 

Ωράριο λειτουργίας

Καθημερινά & Σαβ/κο 10:00-18:00
Πέμπτη 10:00-20:00
Γενική είσοδος: 6 €
Μειωμένο* εισιτήριο: 4 €Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, πολύτεκνοι,συνταξιούχοι, άνεργοι
* Με επίδειξη ταυτότητας

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων*
Διάρκεια: 60΄
Κόστος€ κατ’ άτομο 

(μόνο με το εισιτήριο γενικής εισόδου)

* Κατόπιν συνεννόησης 

Πληροφορίες

T: 211 01 26 486
E: museum@herakleidon-art.gr

Υπό την Αιγίδα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού


Δείτε το βίντεο της «Πλεύσης», εδώ
Η ιστορία της ελληνικής Πλεύσεως στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, μια ιστορία ναυτικών ταξιδιών, ναυπηγικών επιτευγμάτων, διακίνησης ιδεών και τεχνολογικών εξελίξεων, μέσα από περίπου σαράνταχειροποίητα ξύλινα ομοιώματα ελληνικών πλοίων (0,60 μ. έως 1,50 μ.), κατασκευασμένα με παραδοσιακό τρόπο και με γνήσια αυθεντικά υλικά, τα οποία απεικονίζουν πλεούμενα που χρονολογούνται από την προϊστορική αρχαιότητα έως τις αρχές του 20ού αιώνα. Δημιουργός των εκθεμάτων είναι ο Μηχανολόγος-Μηχανικός M. Sc.,

Δημόσιο -αξιολόγηση: Κατατίθεται στη Βουλή η ρύθμιση -Τι θα περιλαμβάνει

http://www.aftodioikisi.gr/dimosio/dimosio-axiologisi-katatithetai-sti-vouli-rithmisi-ti-tha-perilamvanei/

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να κατατεθεί στη Βουλή η πολυαναμενόμενη ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τα κίνητρα και τα αντικίνητρα για την αξιολόγηση.

Το κείμενο της ρύθμισης ήδη ετοιμάζεται από τα στελέχη και τους νομικούς του ΥΠΔΑ και όπως έχει γράψει από τις 8 Αυγούστου η aftodioikisi.gr, στόχος της είναι να “σπάσει” το 80% της αποχής των δημοσίων υπαλλήλων από την αξιολόγηση. Γι’ αυτο μέσω της νέας διάταξης, το υπουργείο θα επιδιώξει να συνδέσει τις μετακινήσεις των υπαλλήλων και τις προαγωγές που υπόσχονται αυξήσεις στους μισθούς τους από το 2018.

Δημόσιο: Διαθέσιμες 402 θέσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις

402 θέσεις στο δημόσιο τομέα που είναι διαθέσιμες για μετατάξεις και αποσπάσεις.
Συνοπτικά:
1) Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Πρόσληψη 101 ατόμων (ΜΕΤΑΤΑΞΗ) (ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)
Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που εδρεύει στην Αθήνα της Περιφέρειας Αττικής, για την κάλυψη αυξημένων υπηρεσιακών του αναγκών, λόγω της σύστασης του νέου Υπουργείου στη Γ. Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανακοινώνει την πρόσληψη με μετάταξη προσωπικού, συνολικά εκατόν ένα (101) ατόμων – Υπαλλήλων σε κενές οργανικές θέσεις ή με μεταφορά της οργανικής τους θέσης και συγκεκριμένα, ανά υπηρεσία, έδρα και ειδικότητα ως εξής:

Τι αλλάζει στις απεργίες και στα εργασιακά

Δεσμευμένη από μνημονιακή υποχρέωση να αλλάξει το καθεστώς που διέπει την προκήρυξη απεργιών, εντός φθινοπώρου, βρίσκεται η κυβέρνηση.
Το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι απαιτεί εφεξής τα πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία στην Ελλάδα να αποφασίζουν για απεργιακές κινητοποιήσεις μόνο εάν συμφωνούν προς τούτο το 50% +1 των μελών τους.

Σύνταξη και πριν τα 62 - Τα απαιτούμενα ένσημα και οι προϋποθέσεις

Μια σειρά από διατάξεις για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης δίνουν σε περίπου 20.000 ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες και ΙΚΑ τη δυνατότητα συνταξιοδότησης νωρίτερα από τα 62 έτη
Οι διατάξεις αυτές ισχύουν έως το τέλος του 2021, καθώς από το 2022 όλοι ανεξαιρέτως οι ασφαλισμένοι για να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να έχουν 40 χρόνια ασφάλισης ώστε να λάβουν πλήρη σύνταξη στα 62, ενώ με λιγότερα χρόνια θα πάρουν μειωμένη στα 62 χρόνια και πλήρη στα 67.
Τα παλαιά όρια ηλικίας ισχύουν για τους ασφαλισμένους με βαρέα και ανθυγιεινά, όμως για αυτούς καταργήθηκε η προσαύξηση στη σύνταξη. Μόνο όσοι πρωτοασφαλίστηκαν πριν από το 1993, οι λεγόμενοι «παλαιοί» ασφαλισμένοι με βάση τη νομοθεσία της περιόδου 1990-1992, μπορούν να λάβουν πλήρη σύνταξη αποχωρώντας με λιγότερα από 40 έτη ασφάλισης, πριν από το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Νέο νομοσχέδιο αντικαθιστά τις πανελλήνιες με το «ελληνικό μπακαλορεά»

«Οι μαθητές που θα μπουν φέτος στην Α΄ Λυκείου δεν θα δώσουν πανελλήνιες», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια από τις πολλές συσκέψεις που είχε το πρωί, χθες, με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του και δημοσιεύει σήμερα το real.gr οι πανελλήνιες εξετάσεις θα αντικατασταθούν από ένα «ελληνικό μπακαλορεά», που, μεταξύ άλλων:

Το πακέτο των μέτρων για το 2018 και οι περικοπές στα επιδόματα

Η πρόσθετη προσαρμογή θα προέλθει από την αύξηση κατά 1,2 δισ. ευρώ των φορολογικών εσόδων και του περιορισμού των φορολογικών δαπανών κατά συνολικά 600 εκατ. ευρώ και 1,4 δισ. ευρώ από την περικοπή δαπανών κυρίως από τον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας των συντάξεων.

Η πρόσθετη αυτή εξοικονόμηση θα προέλθει όχι τόσο από νέα μέτρα όσο από την ωρίμανση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ως αποτέλεσμα το 2016 η Ελλάδα να έχει το πρωτογενές πλεόνασμα-μαμούθ του 4,2% του ΑΕΠ.

Τρικαλινή εταιρεία εξάγει το προιόν της σε όλο τον κόσμο

 


Μια δημιουργική, παραγωγική μονάδα στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας εφοδιάζει με χειροποίητες ποδιές εργασίας επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο.
Τους εντόπισα στο facebook – εκείνους αλλά και την δουλειά τους. Βοήθησε μια ανάρτηση με φωτογραφία. Τρείς άνδρες με ποδιές σε ένα εστιατόριο στο Kulmbach, μια πόλη της Βαυαρίας.
Οι τρείς άνδρες φορούν τις ποδιές που έφτιαξαν ο Θάνος Τάμπας και ο Δήμος Μπαλάφας μαζί με την εταιρεία που διατηρούν, εδώ και λίγα χρόνια, στην πόλη των Τρικάλων. Η εταιρεία έχει την επωνυμία 2 Handmade Aprons προκειμένου να τονισθεί αυτό που ακριβώς κάνει: χειροποίητες ποδιές κάθε είδους για χώρους εστίασης αλλά και για όλους τους επαγγελματίες.

17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας 
 Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που οργανώνει από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 2017 η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής),  με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Europe Direct της Αναπτυξιακής Καρδίτσας A.E., το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και άλλους φορείς. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλου και ΕΡΤ Λάρισας.

Μην θυσιάζετε τον ύπνο για χάρη της δουλειάς – Δείτε γιατί…

Οι μεσήλικες που εργάζονται πολλές ώρες και συχνά θυσιάζουν τον ύπνο τους για χάρη της δουλειάς τους, τείνουν να έχουν χειρότερη υγεία, όταν γεράσουν, σύμφωνα με μια μακρόχρονη φινλανδική επιστημονική έρευνα.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μικαέλα Μπιργκίτα φον Μπόνσντορφ του Πανεπιστημίου της πόλης Γυβάσκυλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα γήρανσης "Age and Ageing", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν σε βάθος 25ετίας στοιχεία για την υγεία άνω των 3.000 ανδρών, επαγγελματιών και επιχειρηματιών, τόσο κατά την μέση όσο και την τρίτη ηλικία τους.