oaednews

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κ Ελλάδας: Ενημέρωση σχετικά με απλήρωτες μετακινήσεις.

Μετά την ενημέρωση που είχαμε από την Αναπληρώτρια  Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης , μας διαβεβαίωσε εγγράφως ότι από την πλευρά της Περιφέρειας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή των μετακινήσεων των συναδέλφων.
Όλη η καθυστέρηση βαρύνει τη Διοίκηση του Οργανισμού η οποία θα πρέπει να ορίσει αναπληρωτή Προϊσταμένου Διεύθυνσης στην Περ/κή Δ/νση Θεσσαλίας έτσι ώστε οι συνάδελφοι να πληρωθούν τις μετακινήσεις που κατέβαλαν.

Σας παραθέτουμε την απάντηση, σε έγγραφό μας, της Περιφερειακής Διευθύντριας Κας Τσιούρβα Ο.

        ...............................................................................................................................................................................................................
  Κατόπιν του αιτήματός σας για ενημέρωση σχετικά με αποζημιώσεις μετακινήσεων οι οποίες δεν έχουν καταβληθεί σε υπαλλήλους της Περ/κής Δ/νσης Θεσσαλίας, σας αναφέρουμε ότι μεριμνώντας άμεσα για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για ορισμό αναπληρωτή Προϊσταμένου Διεύθυνσης στην Περ/κή Δ/νση Θεσσαλίας προς τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ (έχουν αποσταλεί επανειλημμένα υπηρεσιακά έγγραφα με τα οποία ζητείται ορισμός αναπληρωτή 14/02/2020 και 28/02/2020)  και έχουν ενημερωθεί και εγγράφως (07/02/2020 και 06/03/2020) οι υπάλληλοι που σύμφωνα με το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα αναπληρώνουν σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για συνεργασία επί του θέματος και για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία και διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Τσιούρβα Όλγα
Αναπληρώτρια Προϊσταμένη
Περ/κής Δ/νσης ΟΑΕΔ Θεσσαλίας
Ερμογένους 10,
41447, Λάρισα
...............................................................................................................................................

Ανταπόκριση από Αγγλία

Του ανταποκριτή μας από Λονδίνο, συναδέλφου, Γιώργου Χριστοφίδη
Λόγω της εν εξελίξει κατάστασης με τη διάδοση του ιού COVID-19, η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο ενημερώνει και συστήνει:

- Μέχρι στιγμής δεν υφίσταται απαγόρευση ή διακοπή πτήσεων από το ΗΒ προς την Ελλάδα και εκτελούνται πτήσεις, παρά ορισμένες ακυρώσεις δρομολογίων. Καθώς τα δεδομένα μπορούν να μεταβληθούν ανάλογα με την εξέλιξη των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID19, η Πρεσβεία συνιστά στους Έλληνες πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα την περίοδο αυτή, να το πράξουν το συντομότερο δυνατό.

Η συγκλονιστική ανάρτηση νοσηλεύτριας: «Έχει μειωθεί η ένταση της φωνής μου, η ασθένεια είναι τόσο κοντά»

Τις δύσκολες ώρες που περνά το προσωπικό που απασχολείται στη δημόσια Υγεία περιγράφει με μία συγκλονιστική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook νοσηλεύτρια του Ασκληπιείου Βούλας.

Εργασία, άδειες, περιορισμοί μετακίνησης υπαλλήλων Δήμων και Περιφερειών [Εγκύκλιος]

Εγκύκλιος [ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ] του Υπουργείου Εσωτερικών για τον τρόπο εφαρμογής των πρόσθετων μέτρων  καθώς και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, για τους υπαλλήλους Δήμων και Περιφερειών.
Συγκεκριμένα για, 

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για θέσεις μόνιμες και ΙΔΑΧ ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ σε Φορείς του Δημοσίου

Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Προκήρυξη 1Κ/2020 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 8/10-3-2020 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εβδομήντα εννέα (79) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς.

Οι βενζινοπώλες ζητούν να δουλεύουν τρεις μέρες την εβδομάδα και με μειωμένο ωράριο

Τον περιορισμό της λειτουργίας των πρατηρίων σε τρεις ημέρες την εβδομάδα δεδομένου ότι η ζήτηση καυσίμων έχει μειωθεί σε ποσοστό άνω του 60% καθώς και την ένταξη του κλάδου στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητά με νέα παρέμβαση της, σήμερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Από αύριο στην ΕΡΓΑΝΗ οι αιτήσεις για το έκτακτο

Ανοίγει αύριο η εφαρμογή μέσα στην ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης των εργοδοτών ενώ την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εργαζόμενους μέσα στην Γενική Γραμματεία του υπουργείου Εργασίας.
Οι εργοδότες θα υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση που αφορά την αναγγελία αναστολής των συμβάσεων των εργαζομένων εργασίας και τις απολύσεις ή τις παραιτήσεις των εργαζομένων που είχαν το διάστημα από 1η Μαρτίου μέχρι τις 20 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News αναμένεται σε λίγο να βγει και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον τρόπο που θα δοθεί η οικονομική στήριξη των 800 ευρω.

Ανοικτή Επιστολή προς τον Διοικητή ΟΑΕΔ Κο Σπύρο Πρωτοψάλτη

Του Μάριου Κρητικού
…Δεν είμαστε συνεργάτες.
 
Κε Διοικητά (1)
 
Ζούμε όντως μια πρωτόγνωρη περίοδο παγκόσμιας αναταραχής που επηρεάζει όλες τις εκφάνσεις της ζωής σε πολιτικό , κοινωνικό, οικονομικό επίπεδο σε όλα εκείνα που αποτελούν την σφαίρα του κοινωνικού και ορίζουν τις ανθρώπινες συμπεριφορές . Μόνο λοιπόν υπό το πρίσμα αυτής της αναταραχής μπορεί να διαβαστεί η ανοικτή επιστολή που απευθύνετε στους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ και σε εμένα.
 
Όμως Κε Διοικητά δεν είμαι συνεργάτης σας, είμαι υπάλληλος του Ελληνικού Δημοσίου σε Φορέα του οποίου είστε ο Πολιτικός Προιστάμενος. Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματά μου δεν προέρχονται από ισότιμη διαπραγμάτευση, όπως συμβαίνει μεταξύ συνεργατών, αλλά ορίζονται από τον Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα και είμαι υποχρεωμένος να υλοποιώ, ακόμα και αν διαφωνώ, τις όποιες αποφάσεις σας. Σπάνια έχετε δεχτεί προτάσεις και απόψεις εργαζομένων ενώ καθυστερείτε και εσείς , όπως και όλοι οι προηγούμενοι, την σύνταξη και έγκριση ενός σύγχρονου Οργανογράμματος του ΟΑΕΔ. Οι όποιες αποφάσεις σας λοιπόν, τύπου « φεφτά» , υλοποιούνται άμεσα όπως : 
 
·         Όταν αποφασίσατε να δεσμεύσετε κονδύλι 590.000 € για την προβολή του έργου ΟΑΕΔ δηλαδή για επικοινωνιακή πολιτική ( δεν υπάρχει παρόμοια απόφαση μέχρι σήμερα) 
·         Όταν καθαιρέσατε Δ/ντρια Περιφερειακής Δ/νσης , δύο φορές με δύο διαφορετικές αιτιολογήσεις, μάλλον γιατί δεν ήταν αρεστή σε κομματικούς φίλους.
·         Όταν με μία απλή απόφασή σας καθαιρείτε ή μετακινείτε Δ/ντριες και Δ/ντές για να τοποθετήσετε τους δικούς σας αρεστούς. 
·         Όταν μετακινείτε και ικανοποιείτε αιτήματα κομματικών φίλων καταργώντας τα Υπηρεσιακά Συμβούλια .

forma.gov.gr

Με έντυπο στο www.forma.gov.gr  για τις μετακινήσεις των πολιτών  ή με sms 13033. Η ιστοσελίδα θα ενεργοποιηθεί αργότερα! Οι εργαζόμενοι λέει θα πάνε στη δουλειά με ΥΔ αλλά θα γυρίσουν με βεβαίωση εργοδότη!

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Ο.Ε.Ν.Γ.ΕΟμοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 22 Μαρτίου 2020
Α.Π:10159


ΠΡΟΣ:
✓ ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
✓ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΝΩΣΕΩΝ
✓ ΦΟΡΕΙΣ
✓ ΜΜΕ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O EOΔΥ με υπηρεσιακό του έγγραφο στις 20/03, το οποίο αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ στις 21/03, εξέδωσε οδηγίες «για τη χρήση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας για COVID-19 σε περίπτωση ελλείψεων».
Οι οδηγίες δεν έχουν προληπτικό χαρακτήρα. Είναι ομολογία των ελλείψεων σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών,παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.