oaednews

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Δυσοίωνες προβλέψεις για την ανεργία


Αν συνεχιστεί η ύφεση στην Ελλάδα
Αίσθηση προκάλεσε η πρόβλεψη στελέχους της Τράπεζας της Ελλάδος, σε ημερίδα του υπουργείου Οικονομικών, ότι η ανεργία το 2011 ενδέχεται να αναρριχηθεί στο 16,5%, αν συνεχιστούν οι ίδιοι ρυθμοί ύφεσης της οικονομίας με το τελευταίο τρίμηνο του 2010. 

Μιλώντας στην ίδια ημερίδα, ο Γιώργος Παπακωνσταντινου προανήγγειλε περικοπές σε δεκάδες επιδόματα, τα οποία πλέον θα δίδονται με εισοδηματικά κριτήρια. 

skai.gr

ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΣΕΠΕ ΟΑΕΔ κλπ


 Μέχρι τις 7 Απριλίου θα είναι σε ανοιχτή διαβούλευση το ν/σ που αφορά στην αναμόρφωση του ΣΕΠΕ. Το Ν/Σ  περιλαμβάνει και πολλές διατάξεις που αφορούν  τον  ΟΑΕΔ.
Για να δείτε και να σχολιάστε πατήστε εδώ:

http://www.opengov.gr/minlab/?p=1893

180 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


Στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν ογδόντα (180) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Καθαριότητας, προχωρά ο Δήμος Πειραιά. Πρόκειται για θέσεις ΥΕ Εργατών-τριών καθαριότητας (140), ΔΕ Οδηγών Γ' Κατηγορίας (33), ΔΕ Χειριστών Καλαθοφόρων (1), ΔΕ Χειριστών Φορτωτών-Εκσκαφέων (2), ΔΕ Χειριστών Καδοπλυντηρίων (2) και ΔΕ Χειριστών Σκούπας (2).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στη διεύθυνση: Δήμος Πειραιά, Πλατεία Κοραή 1, Τ.Κ. 185 35, Πειραιάς, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου, 6ος όροφος γρ. 12, από 23-03-2011 έως και 01-04-2011.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνα 210 4194249-50 (κ. Μαρίνα Γκόγκου).

Γ. Ραγκούσης: Γραπτός διαγωνισμός για διευθυντικά στελέχη και μετατάξεις μέσω ΑΣΕΠ




Εντός του 2011 θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση  του πρώτου εθνικού γραπτού διαγωνισμού, βασικό κριτήριο για την επιλογή γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων ενώ και οι διαδικασίες των μετατάξεων θα περάσουν στον έλεγχο του ΑΣΕΠ, όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης.
Για τον "Καλλικράτη" τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση του κράτους καθώς καταργήθηκαν 700 δήμοι, περίπου 50 νομαρχίες, 6 κρατικές περιφέρειες ενώ καταργούνται περίπου 5.000 νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις δήμων. Καταργήθηκαν πάνω από 30.000 οργανικές θέσεις υπαλλήλων, πέρα από τις 25.000 θέσεις αιρετών και τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις μελών διοικήσεων των νομικών προσώπων.
Για τα προγράμματα Stage και τους συμβασιούχους υποστήριξε ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης ήταν η κατάργηση των δεκάδων χιλιάδων ψευδεπίγραφων συμβάσεων stage. Και το πιο σημαντικό, κατά τον κ. Ραγκούση, το πρώτο κλειστό επάγγελμα που άνοιξε είναι εκείνο των συμβασιούχων του Δημοσίου, αφού καταργήθηκε το φαύλο καθεστώς των πελατειακών μονιμοποιήσεων μέσω φωτογραφικών διατάξεων ευνοϊκής προσαυξημένης μοριοδότησης. Με την εφαρμογή των περιορισμών στις προσλήψεις, και τη μείωση των συμβασιούχων, χωρίς καμιά απόλυση δημοσίου υπαλλήλου στο τέλος του 2013, ο αριθμός των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο θα είναι κατά περίπου 200.000 μειωμένος σε σχέση με το 2009.
Τέλος, για το σαραντάωρο στο Δημόσιο, διατύπωσε την άποψη ότι ισοδυναμεί με 45.000 προσλήψεις ενώ δεν διευκρίνησε πότε θα ξεκινήσει η εφαρμογή του.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ


      
ΤΕΤΡΑΩΡΗ  ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ
29-03-2011,  ημέρα ΤΡΙΤΗ  11ΟΟ – 15ΟΟ

Συνάδελφοι,

            Η πρόταση των Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, για προειδοποιητική στάση εργασίας στις 29-03-2011 και η επικύρωση της στάσης από την Γενική μας Συνέλευση στις 16-3-2011 είναι η αρχή των κινητοποιήσεων ενάντια  στον εμπαιγμό και την αδιαλλαξία της σημερινής Ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας να δώσει λύση στα προβλήματά μας, καθώς επίσης στην απαξίωση της σημερινής Διοίκησης του Οργανισμού απέναντι στους εκπροσώπους του Συνδικαλιστικού Κινήματος του Συλλόγου μας.
Το ελάχιστο προσωπικό που έχει απομείνει στον Οργανισμό, καθημερινά δίνει μάχες στην πρώτη γραμμή με αυταπάρνηση προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τον πολίτη με τον καλύτερο τρόπο, που τις περισσότερες φορές αυτό δεν είναι εφικτό.
          Με την στάση εργασίας  ζητάμε :
  1. Την άμεση υλοποίηση των μετατάξεων και τον απεγκλωβισμό τους από το Υπουργείο Εργασίας, όπως πολύ εύκολα σε μία ημέρα  έγινε για ελάχιστους συναδέλφους με τις ίδιες συνθήκες και τους ίδιους όρους που προέβλεπε η εγκύκλιος για το σύνολο των μετατάξεων. Άμεση νομοθετική ρύθμιση της τακτοποίησης των υπαλλήλων που υπηρετούν στον Οργανισμό με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου.
  2. Αύξηση του αριθμού των ελέγχων από 12 σε 16  της αντίστοιχης Κ.Υ.Α..
  3. Για λόγους ίσης μεταχείρισης άμεση καταβολή του οικονομικού κινήτρου που δίνεται σε άλλους Οργανισμούς, οι οποίοι είναι υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας.
  4. Άμεση κάλυψη των συναδέλφων στα πλαίσια της εκτέλεσης των καθηκόντων τους με νομική προστασία από τον Οργανισμό (ΔΙΔΑ/Φ64Β/485 /οικ./29-6-09 ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ). Ακολούθησε εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Δ. 20-7-2009 – Β13129.
  5. Όχι στην περικοπή των ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ  ΑΝΕΡΓΙΑΣ και στην χορήγησή τους με εισοδηματικά κριτήρια.
Συνάδελφοι φτάνει πια!!!!!!!!!!!!
Όλοι μαζί θα καταφέρουμε αυτά που διεκδικούμε, προκειμένου να  εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη, ανατρέποντας τη πολιτική της Κυβέρνησης που γεννά ανέργους!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΤΑΔΙΟΥ 29) ΣΤΙΣ 29-3-2011, ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 12.ΟΟ
- Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ