oaednews

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Οι δημόσιοι υπάλληλοι κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους της Μαδρίτης


 Υπό τους ήχους εκκωφαντικών σφυριγμάτων, εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Μαδρίτης, καταγγέλλοντας την «απάτη» των νέων δημοσιονομικών περικοπών, που πλήττουν κατά κύριο λόγο τη μεσαία τάξη.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΨΥΠΑ ΤΗΣ 30ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012







 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΨΥΠΑ ΤΗΣ 30ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΜΕ ΘΕΜΑ  «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΡΙΣΗ-ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ»

Υπάρχουν λύσεις για τις κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της ανεργίας;

 
Των Δημήτρη Κατσορίδα, Γιώργου Λεχουρίτη

Όπως έδειξε η εμπειρία του Μεσοπολέμου, μία από τις λύσεις είναι η δημιουργία Δικτύου ή κινήματος κατά της ανεργίας και της επισφαλούς απασχόλησης, όπου οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν θα αισθάνονται μόνοι τους, αλλά θα έχουν την αίσθηση της συλλογικότητας και της ένταξης σε μία κοινωνική ομάδα, μέσω της οποία θα διεκδικήσουν την επίλυση των προβλημάτων τους.
'Aλλη πρόταση προς υλοποίηση θα μπορούσε να είναι η δημιουργία, έστω και σε πιλοτική βάση, Συμβουλευτικών Κοινωνικών Κέντρων Υποστήριξης των Εργαζομένων, των Ανέργων και των Νέων, με στόχο την αποθυματοποίησή τους, επειδή πολλές φορές εξαιτίας των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οδηγούνται στην περιθωριοποίηση και στην αντικοινωνική συμπεριφορά

Δυσκολεύει η χορήγηση επιδόματος ανεργίας

Αυστηρότερα γίνονται τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας αλλά και για τον καθορισμό του ύψους των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα από τον ΟΑΕΔ. Οι αλλαγές αυτές -που αγγίζουν κυρίως τους εποχικά επιδοτούμενους- προβλέπονται στον νόμο 3986/2011 και σε εγκύκλιο του Οργανισμού αναφέρονται τα εξής...Από την 1η Ιανουαρίου 2013 τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 450. Δηλαδή για τον τελικό καθορισμό της διάρκειας επιδότησης λαμβάνεται υπόψη και το τι είχε εισπράξει ο άνεργος από το 2009 και μετά.

Δεν σε καταλαβαίνω..

Δεν μπορώ να καταλάβω...έρχεσαι και με απειλείς ότι θα φέρεις την Χρυσή Αυγή..και? θα σου βρει η Χ.Α υπαλλήλους περισσότερους να εξυπηρετηθείς? θα με κάνει "γρηγορότερο"? θα εξαλείψει την γραφειοκρατία? θα παραβεί την διαδικασία? ή απλώς θα μας φοβερίσει κι εσύ θα νιώσεις ότι έχεις δύναμη και θα ξεφορτώσεις τα νεύρα σου με όλους τους υπόλοιπους υπεύθυνους, πάνω μου?