oaednews

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μπορούν οι εργάτες να 'τρέξουν' ένα εργοστάσιο;



Έχουν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα που η ΒΙΟ. ΜΕ. στην Θεσσαλονίκη πέρασε στα χέρια των εργαζομένων. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και υπερβολές αυτή είναι η κατάσταση του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου στην Ελλάδα

Μονιμοποιούνται 40.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου

H μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου που εργάζονται στο στενό δημόσιο τομέα, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και στους ΟΤΑ, περιλαμβάνεται σε διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης - για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση μνημονιακών διατάξεων στο πειθαρχικό δίκαιο και την πιλοτική εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη, το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα- όπως προανήγγειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΟΑΕΔ: Ψάχνει τα 10,2 δισ. ευρώ που χρωστάει το ΙΚΑ .


Το «φέσι» του ΙΚΑ, που ανέρχεται στα 10,2 δισ. ευρώ,

Οι μακροχρόνια άνεργοι προτεραιότητα του ΟΑΕΔ

Εγκρίθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ΔΕΚΟ ο διορισμός της νέας διοικήτριας του ΟΑΕΔ, Μαρίας Καραμεσίνη,  καθηγήτριας οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στα θέματα αγοράς εργασίας.  
 
  Η κ. Καραμεσίνη έθεσε ως προτεραιότητα του οργανισμού την υλοποίηση προγραμμάτων από τον ΟΑΕΔ για την απορρόφηση στην αγορά εργασίας των ειδικών ομάδων άνεργων, οι οποίες απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι. Δεδομένου ότι, όπως ενημέρωσε η νέα διοικήτρια του ΟΑΕΔ, το 75% των άνεργων είναι μακροχρόνια άνεργοι, τα προγράμματα αυτά θα είναι στοχευμένα στις ιδιαιτερότητες της κάθε ομάδας αυτών.