oaednews

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Χωρίς εισόδημα εργαζόμενοι με το προγραμμα κοινωφελούς εργασιας

 Χωρίς εισόδημα θα μείνουν (εορταστική Περίοδο ) αρκετοί εργαζόμενοι με το προγραμμα κοινωφελους εργασιας. Αρκετοί δήμοι και αρκετοί φορείς έχουν κάνει αναστολή για κάποιους εργαζόμενους αλλά λόγω ειδικής κατηγορίας και σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου εργασιας δεν θα πάρουν και αποζημίωση ειδικού σκοπού!

Κήρυξη 24ωρης Απεργίας για την Πέμπτη 17/12 και απο ΠΑΝΣΥΠΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 17.12.2020 για τον Σύλλογο-Μέλος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ τ.ΟΕΚ-τ.ΟΕΕ με αιτήματα:

1.      Σχολές Μαθητείας ενταγμένες στην τυπική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που θα παρέχει πτυχία Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου 4, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ.

2.      Απόσυρση της παρ. 2 του άρθρου 150 του σχεδίου νόμου περί κατάργησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχίων ΕΠΑΣ του ν. 3575/2006 που παρέχει ισοτιμία με τα ΕΠΑΛ.

3.      Να προστεθεί διάταξη που να διασφαλίζει ότι για τους μαθητές Α΄ και Β΄ Τάξης που φοιτούν στις σχολές μας θα ισχύσουν οι διατάξεις που ίσχυαν κατά την εγγραφή τους.

Υπό προϋποθέσεις η ειδική άδεια γονέων–Υπαλλήλων κατά τη διάρκεια των εορτών

 Απάντηση στο ερώτημα εάν η άδεια ειδικού σκοπού των γονέων - Υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα, μπορεί να χορηγείται και στη διάρκεια των σχολικών διακοπών κατά την επικείμενη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών με Εγκύκλιο που εξέδωσε την 14ηΔεκεμβρίου.

Ειδικά για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Π.Θεοδωρικάκος όρισε ότι ισχύουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ως εξής:

 

« ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

Κατόπιν ερωτημάτων που τίθενται στην Υπηρεσία μας σχετικά με τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, οπότε και οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργούν λόγω διακοπών, σας γνωρίζουμε ότι θα ήταν δυνατόν να εγκριθεί για την περίοδο αυτή η άδεια ειδικού σκοπού 

- εφόσον ο Υπάλληλος ζητήσει άδεια για την εορταστική περίοδο 

- και ταυτόχρονα αποδείξει ότι κατά το ως άνω χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατή η φροντίδα των τέκνων από έτερο πρόσωπο (πχ σύζυγο)