oaednews

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ανταποκριτής ΟΑΕΔ στη Μύκονο

Mετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και του Δήμου Μυκόνου για την επαναλειτουργία του γραφείου Ανταποκριτή στο νησί, το γραφείο του ΟΑΕΔ  Σύρου εξεδωσε ανακοίνωση η οποία ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι το γραφείο Ανταποκριτή του ΟΑΕΔ λειτουργεί καθημερινά, από τις 8:00-13:00 στους εξής χώρους:

Οριστικοί πίνακες Αξιολόγησης για την πρόσληψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού (αναπληρωτών-ωρομισθίων),με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., σχ. έτους 2017-2018

 Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει ότι αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες Αξιολόγησης για την πρόσληψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού (αναπληρωτών-ωρομισθίων),με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., σχ. έτους 2017-2018, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 41434/09-06-2017 Προκήρυξη του Οργανισμού, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. οικ. 28958/487 (ΦΕΚ 1979/Β΄/30-06-2016) Απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στήριξη απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση

  ΠΡΟΣ   1. Ομοσπονδίες-μέλη Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
              2. Νομαρχιακά Τμήματα Α.Δ.Ε.Δ.Υ.                                                                                                                                                                     
Συνάδελφοι,
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ύστερα από την ομόφωνη απόφασή στις 8/9/2017 για συνέχιση της απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση και μετά τη σημερινή σύσκεψη των Ομοσπονδιών, σας καλεί να οργανώσετε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συσκέψεις συνδικαλιστικών στελεχών και Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων Συλλόγων με θέμα την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και την περιφρούρησή της. Στις συσκέψεις αυτές  θα παρευρίσκονται, για ενημέρωση, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Απόφαση «βόμβα» ιταλικού δικαστηρίου για “έκτακτους” υπαλλήλους

Πρώτη φορά στα χρονικά δικαστήριο στην Ιταλία αναγνώρισε σε ομάδα εκπαιδευτικών, που απασχολούνταν ως  έκτακτοι υπάλληλοι επί είκοσι χρόνια, ότι υπέστη «υπαρξιακή ζημία».
Οι εκπαιδευτικοί εργάζονταν σε κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης στην περιφέρεια του Τρεβίζο, στον ιταλικό βορρά, ακόμη και για διάστημα μέχρι και είκοσι ετών, παραμένοντας έκτακτοι υπάλληλοι.

Διορισμός από ΟΑΕΔ 410 ατόμων ΑΜΕΑ και άλλων προστατευόμενων προσώπων

Με καθυστέρηση και ενώ τα συλλογικά όργανα του αναπηρικού κινήματος απαιτούν εδώ και καιρό να τοποθετηθούν στις θέσεις εργασίας τους στον Ο.Α.Ε.Δ. όλοι οι επιτυχόντες από τις  δεκατέσσερις προκηρύξεις του 2014, τελειώνει η ταλαιπωρία για 410 άτομα  με αναπηρία (ΑΜΕΑ), με χρόνιες παθήσεις, αλλά και προστατευόμενα πρόσωπα άλλων ειδικών κατηγοριώ (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κ.α.).

Νέα δικαίωση δημοτικών υπαλλήλων για 13ο, 14ο μισθό

Την καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, και των Επιδομάτων Αδείας των ετών 2015 και 2014 κέρδισαν, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, 280 εργαζόμενοι του δήμου Αιγάλεω.

Έξι στους 10 εργαζόμενους στην Ελλάδα εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα

Πάνω από το ένα τέταρτο (27,5%) των Ευρωπαίων εργαζομένων σε κλειστούς χώρους -γραφεία, καταστήματα και εργοστάσια- εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα και το ποσοστό αυτό εμφανίζει ανοδική τάση διαχρονικά. Όμως, στην Ελλάδα το ποσοστό των εργαζομένων που εκτίθενται στον καπνό των συναδέλφων τους, είναι υπερδιπλάσιο (γύρω στο 60%).