oaednews

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Αναλυτικός οδηγός για όσους συνταξιοδοτηθούν το 2017: Τα μυστικά για έξοδο με πλασματικά έτη

Νέο τοπίο διαμορφώνεται για τα πλασματικά έτη ασφάλισης. Πενήντα χιλιάδες εργαζόμενοι μπορούν να εξαγοράσουν και να συνταξιοδοτηθούν φέτος ώστε να κερδίσουν το «μπόνους» της προσωπικής διαφοράς. Πώς διαμορφώνεται το κόστος και τι ισχύει για χρόνους που εξαγοράστηκαν με το παλαιό καθεστώς. Αναλυτικά παραδείγματα.

Το Δημόσιο μίκρυνε το 2016: Περισσότερες συνταξιοδοτήσεις από προσλήψεις

Πολύ συζήτηση έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για το αν το Δημόσιο συρρικνώνεται ή διογκώνεται τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα, το θέμα έχει προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει η aftodioikisi.gr, το 2016 άφησε το ελληνικό Δημόσιο πιο «φτωχό» σε ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα, κατα γενική ομολογία, να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης σε κρίσιμους τομείς.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά και την ερώτηση στη Βουλή της Νέας Δημοκρατίας για δήθεν διόγκωση του Δημοσίου Τομέα με χιλιάδες προσλήψεις που έγιναν, επισημαίνουμε τα εξής:
1.     Στα χρόνια των μνημονίων, δηλαδή από το 2009 μέχρι σήμερα, ο αριθμός των μόνιμων Δημοσίων Υπαλλήλων (τακτικό προσωπικό) στη χώρα μας μειώθηκε κατά 130.000 υπαλλήλους. Συγκεκριμένα από 693.000 που ήταν το 2009 σήμερα είναι 563.000. Αυτό μεταφράζεται σε συνολική μείωση που υπερβαίνει το 20%.

Απαράδεκτη δήλωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ. για τους εκπαιδευτικούς της χώρας!!!

Απαράδεκτη δήλωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ. για τους εκπαιδευτικούς της χώρας!!!
Για άλλη μια φορά, τις τελευταίες μέρες, στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας μπήκε το Δημόσιο Σχολείο και οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί της χώρας μας. Ο τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας (με σχετική ερώτηση στη Βουλή)«καταγγέλλει»,  χωρίς κανένα στοιχείο, ότι στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας υπάρχουν εκπαιδευτικοί «φαντάσματα».
Οι υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., η αξιωματική αντιπολίτευση  και το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας θα πρέπει να γνωρίζουν καλά πως η Δημόσια Εκπαίδευση, ιδιαίτερα στα χρόνια των Μνημονίων, κρατιέται όρθια χάρη στην αυταπάρνηση, το φιλότιμο και την ευσυνειδησία των δημόσιων εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών.
Δεν αποτελεί έκπληξη η στόχευση της Ν.Δ. συνολικά στον Δημόσιο Τομέα και ιδιαίτερα στη δημόσια εκπαίδευση.  Αποτελεί δείγμα της νεοφιλελεύθερης αντίληψής τους και της εμμονής τους να συρρικνώσουν τον Δημόσιο Τομέα και κατ’ επέκταση και το δημόσιο σχολείο οδηγώντας το στην ιδιωτικοποίηση και στην εμπορευματοποίηση της γνώσης. Κανένας βέβαια δεν ξεχνά τις απολύσεις των χιλιάδων εκπαιδευτικών από τις δομές της Τεχνικής Εκπαίδευσης, που έγιναν εν μία νυκτί, από την Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τον τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας που καταφέρεται συκοφαντικά απέναντι στους εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Εκπαίδευσης της χώρας μας. Το Δημόσιο Σχολείο δεν έχει ούτε «φαντάσματα» ούτε «ξωτικά» παρά μόνο εκπαιδευτικά κενά με ανάγκη άμεσων μόνιμων διορισμών, έπειτα από πολλά χρόνια αδιοριστίας.
H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., παράλληλα, καταγγέλλει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία συνεχίζει να εφαρμόζει τις μνημονιακές πολιτικές, οδηγώντας στην απόλυση περισσότερους από 3.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω των περικοπών που έκανε. Ο Υπουργός Παιδείας, μάλιστα, ο οποίος για μία ακόμη σχολική χρονιά δεν πραγματοποίησε τους αναγκαίους διορισμούς στην Εκπαίδευση, ομολόγησε πρόσφατα ότι η «υλοποίηση των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ είναι προϋπόθεση για τους όποιους μελλοντικούς διορισμούς στην Εκπαίδευση». Ταυτόχρονα τόσο ο σημερινός όσο και ο προηγούμενος Υπουργός Παιδείας ενέπαιζαν και συνεχίσουν να εμπαίζουν 150.000 άνεργους εκπαιδευτικούς, εξαγγέλλοντας κάθε τόσο 20.000 μόνιμους διορισμούς οι οποίοι  δεν υλοποιούνται ποτέ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί, τέλος, από την Κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα στην κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους διορισμούς.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.