oaednews

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Υπάλληλοι Δημοσίου «αγοράζουν» πτυχία ΑΕΙ

Βιομηχανία παραπαιδείας έχει στηθεί για δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι υπό τον φόβο της αξιολόγησης των προσόντων τους σπεύδουν να αποκτήσουν πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, χρήσης υπολογιστών, πανεπιστημιακά πτυχία και μεταπτυχιακά. Ψηλά στις προτιμήσεις τους βρίσκεται το Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Προκλητικοί μισθοί και προνόμια στους υπαλλήλους της ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αμφισβήτησε σήμερα τη μισθολογική αύξηση που δόθηκε το 2011 στους υπαλλήλους της ΕΕ κρίνοντας πως θα έπρεπε να είχε ληφθεί υπόψη η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη.

Μηνιάτικο τέλος και πληρωμή ανά τρίμηνο

Συμφωνία για μειώσεις μισθών και πληρωμή κάθε τρεις μήνες!
Ουσιαστική κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα, κατάργηση του πενθημέρου, εκ περιτροπής εργασία και ευέλικτα ωράρια προβλέπονται στις επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας το Νοέμβριο.

WEF: Διαλυτικές οι συνέπειες της ανεργίας των νέων


Έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ παρουσιάζει τα δραματικά στοιχεία της ανεργίας και της επισφαλούς εργασίας των νέων, παραθέτοντας τις αιτίες του διαρκώς διογκώμενου προβλήματος.

Ενοχλήθηκε η Coca Cola από τα Μέσα Επικοινωνίας των απεργών


Πηγή: http://owni.eu/
H Coca Cola στέλνει εξώδικο στους απεργούς εργαζόμενους του εργοστασίου, απειλώντας πως θα κάνει νέα αγωγή, επειδή χρησιμοποιούν Μέσα επικοινωνίας, όπως τηλεβόας και αφίσες!

Όπως διαβάζουμε στο κείμενο του Όμηρου Ταχμαζίδη, είχε προηγηθεί αγωγή της πολυεθνικής κατά των απεργών με απαίτηση καταβολής αποζημίωσης 250.000 ευρώ επειδή απεργούσαν...
Διαβάζουμε: <<Διαταράσσετε τους καθιερωμένους ρυθμούς ζωής μιας ολόκληρης πόλης προκαλώντας σύγχυση μέσω αυτοκινήτων που φέρουν τηλεβόες και διαδίδουν συκοφαντικά κατά της εταιρείας μας μηνύματα>> («εξώδικη-διαμαρτυρία-όχληση» της Coca Cola κατά των απεργών).
Με την αγωγή της η πολυεθνική ζητά ως αποζημίωση συνολικά 5,5 εκατ. ευρώ! Στο ενδιαφέρον κείμενο-ρεπορτάζ επισημαίνονται και οι "ευθύνες" των δημοτικών ΜΜΕ που εκουσίως ή ακούσια βοήθησαν στην αποσιώπηση των γεγονότων. Προφανώς και έπαιξε μεγάλο ρόλο η χορηγία της πολυεθνικής στο δήμο Θεσσαλονίκης!

Δέλτιο Τύπου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αθήνα, 19-11-2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης EURES της Ελλάδας και τις Υπηρεσίες EURES χωρών μελών της Ε.Ε., οργανώνει δύο εκδηλώσεις για την πρόσληψη Ελλήνων αποφοίτων Μηχανικών και Επιστημόνων Πληροφορικής (IT) από Πολυτεχνικές Σχολές και Τ.Ε.Ι. που επιθυμούν να εργαστούν στην Ευρώπη.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 στην Αθήνα στο CROWN PLAZA HOTEL (Μιχαλακοπούλου 50, πλησίον στάσης Μετρό Μέγαρο Μουσικής) και η δεύτερη την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη στο CAPSIS HOTEL (Μοναστηρίου 18) από τις 09:30 π.μ. έως τις 17:30 μ.μ.

Ξεκινούν έλεγχοι σε έξι φορείς του Δημοσίου

Κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα εντοπίσουν περιπτώσεις κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος ή μη τήρησης συμβάσεων έργων, προμηθειών.